Kirpputorit kutsuvat tekemään löytöjä.
Muoti

10 kaupunkia, 10 kirpputoria – listasimme Suomen kiinnostavimmat kirpputorit

Listasimme Suomen kiehtovimmat kirpputorit ja second hand -liikkeet, joissa voit tehdä löytöjä merkkivaatteista sisustustuotteisiin ja huonekaluihin.
Teksti: Elina Viitanen Kuvat: OM-arkisto

Listasimme Suomen kiehtovimmat kirpputorit, vintage- ja second hand -liikkeet, joissa voit tehdä löytöjä merkkivaatteista sisustustuotteisiin ja huonekaluihin. Toisen romu on todellakin toisen aarre!

Helsinki: Relove on laadukkaisiin merkkeihin erikoistunut kirpputori

Entisen Miss Suomen Noora Hautakankaan perustama second hand -ketju Relove on erikoistunut laadukkaisiin merkkeihin ja materiaaleihin. Tarjolla on nousevia muotibrändejä, klassista vintagea sekä luksusmerkkejä. Relovella on liike Punavuoressa ja Töölössä. Kirpputori hellii jokaista aistia: sisustus on tyylikäs puuelementteineen ja viherkasveineen, taustamusiikkina soi miellyttävä jazz ja molempien liikkeiden yhteydessä toimii kahvila-viinibaari. Relovella on myös verkkokauppa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Relove (@relovelifestyle) jakama julkaisu

Fredrikinkatu 25 ja Sandelsinkatu 6, Helsinki

Kemi: Realisointi Aralia on käsitöistä kiinnostuneen aarrearkku

Käsityötä arvostavan kannattaa piipahtaa Kemin keskustassa sijaitsevassa Realisointi Araliassa, sillä kirpputori tarjoilee oman myyntitilan kädentaitajien tuotteille. Valoisassa liikkeessä myynnissä myös huonekaluja, miesten, naisten ja lasten vaatteita, sekä kodin käyttötarpeistoa.  Kahviossa voi herkutella edullisesti pannukakulla.

Keskuspuistokatu 1, Kemi

Kuopio: Komero myy laadukkaita ja kohtuuhintaisia tuotteita

Kuopion Komero on kirpputori, jossa kannattaa piipahtaa useammankin kerran, sillä valikoima vaihtuu tiuhaan. Tarjolla on erityisesti laadukkaita naisten vaatteita ja koruja. Myös kirpputorin kenkäkattaus on laaja. Valikoima pysyy laadukkaana ja kohtuuhintaisena, sillä liike hoitaa itse Komeroon myytäväksi tulevien tuotteiden hinnoittelun ja myyntityön. Myymättömät tuotteet lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Komerolla on myös verkkokauppa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Second hand shop Komero (@kuopionkomero) jakama julkaisu

Puijonkatu 37, Kuopio

Oulu: Pivis Vintage Shop kierrättää tuotteita korjaamalla

Jo kymmenen vuotta toiminnassa ollut Pivis Vintage Shop myy Oulun keskustassa naisten ja miesten laadukkaita vintage- ja second hand -vaatteita sekä asusteita. Kirpputorilta voi löytää kotimaisia aarteita ja käsityönä tehtyjä vaatteita. Piviksessä voi olla varma, ettei vahingossakaan sorru tukemaan pikamuotia tai ilmastonmuutosta, sillä kaikki käyttökelpoinen kierrätetään tuotteita korjaamalla. Myymälä on jopa sisustettu lähes kokonaan kierrätyskalusteilla. Pivis toimii myös verkkokauppana.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Pivis Vintage Shop (@pivisvintageshop) jakama julkaisu

Rautatienkatu 20, Oulu

Porvoo: Tavara Kammari on vanhoista sisustustavaroista ja huonekaluista kiinnostuneen taivas

Jos pidät vanhoista sisustustavaroista ja huonekaluista kannattaa suunnata Porvoon Tavara Kammariin. Tarjolla on muun muassa antiikki- ja käyttöhuonekaluja, valaisimia, mattoja, tauluja, astioita sekä keräilyesineitä. Tavara Kammari järjestää myös kerran kuussa huutokaupan.

Teollisuustie 12, Porvoo

Rovaniemi: Vintikki on Lapin suurimpiin lukeutuva kirpputori

Monipuolisuutta arvostavan kannattaa suunnata Lapin suurimpiin kirpputoreihin lukeutuvaan Vintikkiin Rovaniemelle erityisesti silloin, jos ostoslista on pitkä. Lähes 200 myyntipöydällä on tarjolla esimerkiksi vaatteita, elektroniikkaa, sisustustuotteita ja keräilyesineitä.  Erilliset osastot armeijatavaralle, huonekaluille sekä arvoesineille. Kahviossa voi kierroksen lopuksi lepuuttaa jalkoja.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vintikki (@vintikki) jakama julkaisu

Varastotie 2, Rovaniemi

Savonlinna: Retro & Antiikkinurkka myy myös vanhoja luksusvaatteita

Jos tuntuu, että sinun olisi pitänyt syntyä viime vuosituhannella, kannattaa suunnata Savonlinnaan keräilytori ja antiikkiliike Retroon. Kirpputori tarjoilee hengästymiseen asti vintage- ja designhuonekaluja, valaisimia, taidelaseja, keräily- ja antiikkiesineitä, suomalaista ja ulkolaista muotoilua, taidetta, hopeaa, ikoneja, mattoja ja ryijyjä. Tarjolla on myös hyväkuntoisia vintage-, merkki- ja luksusvaatteita sekä asusteita. Retrosta voi myös vuokrata vintagevaatteita ja esineistöä. Kirpputorin omasta taidegalleriasta voi lainata taidetta vaikkapa juhlien ajaksi.

Simasalonkatu 4a, Savonlinna

Lue myös: Kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja – ota talteen lista parhaista nettikirpputoreista

Seinäjoki: YkkösBasaari on Etelä-Pohjanmaan suurin itsepalvelukirpputori

Seinäjoen YkkösBasaarin ulkonäkö voi pettää. Kolkon teollisuushallin sisältä nimittäin paljastuu vastauudistunut Etelä-Pohjanmaan suurin itsepalvelukirpputori. Valoisassa ja avarassa kirpputorissa on helppo tehdä löytäjä, joten YkkösBasaariin voi suunnata myös puhtaasti shoppailumielellä. Erityisesti sisutustavaroista sekä lasten- ja naistenvaatteista on hyvä valikoima. Ykkösbasaari järjestää ajoittain myös erillisiä peräkonttikirppiksiä pihallaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ykkösbasaari (@ykkosbasaari) jakama julkaisu

Teollisuustie 18, Seinäjoki

Tampere: Tarina on paikallisten suosikkikirpputori

Tampereella elää vahva kirpputorikulttuuri, joten valinnanvaraa riittää. Jos aikaa on kuitenkin käydä vain yhdessä, kannattaa suunnaksi ottaa Tarina. Paikallisten suosiota nauttivalla itsepalvelukirpputorilla on siistit pöydät ja ystävällinen henkilökunta. Tarinasta kannattaa etsiä erityisesti merkkivaatteita, antiikkia ja sisustustavaroita. Kirpputorin yläkerrassa on pieni kahvila, jossa koristeellisesta kahvikupista juomaa nauttiessa voi seurailla Laukontorin vilinää.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kirpputori Tarina (@kirpputori_tarina) jakama julkaisu

Laukontori 4, Tampere

Turku: Maanantaimarket keskittyy naisten ja miesten vaatteisiin

Jos olet yrittänyt epätoivoisesti saada myös kumppanisi kiinnostumaan kirppistelystä, kannattaa suunnata Maanantaimarkettiin. Turun keskustassa sijaitsevassa second hand -liikkeessä on tarjolla runsaasti vaatteita niin naisille kuin miehillekin. Raikkaasti sisustetussa Maanantaimarketissa vaatteet ovat esillä rekeissä, joita voi vuokrata. Liikkeen myyjät pitävät itse huolen rekkien siisteydestä, joten Maanantaimarketista on helppo tehdä löytöjä. Liikkeestä löytyy myös kahvila sekä korupaja.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön MAANANTAIMARKET (@maanantaimarket) jakama julkaisu

Kristiinankatu 6, Turku

X