Kesämekko on nyt erityisen värikäs!
Muoti

Kesämekko kuudella tapaa – yhdistele ja asusta mekkotyyli nykypäivään

Kesämekko vähän vastuullisemmin: Janina Fry tunnelmoi aurinkoisessa Tukholmassa kesän kauneimmissa mekoissa, jotka ovat myös eettisenä valintana askel parempaan.
Teksti: Liisa Kokko Marica Rosengård

Kesämekko on parhaimmillaan värien kehystämänä

kesämekko, Stieglitz

Ekoviskoosista valmistettu, kietaistava kesämekko on maksimallia Stieglitziltä, 179,95 e, Zalando. Kierrätyshelmistä käsin valmistetut korvakorut 26 e, Naku Jewellery. Sandqvistin nahkalaukun valmistusprosessi on mahdollisimman läpinäkyvä, 249 e, Beamhill. Korkoloaferit on valmistettu kromittomasta, lihantuotannon sivutuotteena syntyneestä nahasta, 239 e, Vamsko.

Värikäs hihaton kietaisumekko kuvaa supisuomalaista hillaa ja on ekoviskoosia, 499 e, Andiata. Kashmirista ja villasta valmistetun Kaiko-neuletakin tuotosta seitsemän prosenttia menee naisten ja lasten koulutukseen kehitysmaissa, 174,90 e, Nudge. Puukorvakorut on tehty käsin, 42 e, Aarikka. Vettä ja energiaa säästävästä luomupuuvillasta tehdyt farkut 50 e, Lindex. Woden-lenkkareiden sisämateriaalista vähintään puolet on kierrätetyistä muovipulloista valmistettua polyesteriä, ja yksityiskohdissa on kalateollisuuden ylijäämästä kierrätettyä kalannahkaa, 129,95 e, Zio.

Pussihihainen kesämekko on vastuullisesti tuotetusta viskoosista, 50 e, Lindex. Dick Moby -aurinkolaseissa käytetty asetaatti on täysin biohajoavaa, 250 e, Trend Optic. Käsityönä Suomessa valmistetut puuhelmikorvakorut 42 e, Aarikka. Kierrätysmuovista valmistettu Aldo-laukku 74,95 e, Zalando. Kierrätysrendi näkyy Vejan lenkkareissa: päällinen on kromitonta nahkaa ja sisävuori käytetyistä muovipulloista valmistettua polyesteriä, 130 e, Nudge.

kesämekko, ByTiMo

ByTiMo-merkkinen luomupuuvillamekko 354,95 e, Zalando. Kierrätetystä nahasta valmistetut YCM-korvakorut 28 e, Nudge. Sandqvistin olkalaukku on kasvivärjättyä nahkaa, 249 e, Beamhill. Kromittomasta nahasta valmistetut korkoloa­ferit 239 e, Vamsko.

Vastuullisesti tuotetusta viskoosista valmistettu kesämekko ulottuu polveen, 149,95 e, Part Two. Korvakorut ovat kierrätyssinkkiä, 8 e, H&M. Puurannekorut on värjätty käsin, 19 e–39 e, Aarikka. Laukun kangas kudotaan ja laukku valmistetaan pientuotantona Suomessa, 320 e, Pihka x Johanna Gullichsen.

Y.A.S-mekossa on viskoosia, joka valmistetaan kestävästi hoidettujen metsien selluloosasta, 80 e, Sokos. Neuletakissa on kierrätettyä polyesteriä, 40 e, Lindex. Le Specs -aurinkolasien materiaalista 70 prosenttia on kierrätysakryyliä, 78 e, AYM-kierrätysmetallikorvakorut 76 e, Urban A. Kierrätetystä sinkistä valmistetut kaulakorut 8 e/kpl, H&M. Pikkulaukku on kasviparkittua nahkaa, 149 e, Aarikka. Loaferit 199 e, Vamsko. Merkin kengät valmistetaan perheomisteisissa eurooppalaisissa tehtaissa.

Malli Janina Fry/Paparazzi Modelmanagement.

Meikki ja hiukset Kim Ikonen Jennings.

Matkajärjestelyt Viking Line.

Lue myös: Juhlava housupuku naiselle – ihanat housuasut häihin, juhliin ja hieman parempaan päivään

X