Muoti

Stockholm style yhdistää tyylikkyyden ja mukavuuden – näin pukeudut kuin tukholmalainen

Stockholm style -trendissä suositaan ajattomia ja klassisia vaatteita. Listasimme tyylin 8 kulmakiveä.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Ola Ericson/imagebank.sweden.se, iStock

Neuleet, villakangastakit, vaaleat farkut ja kultakorut ovat osa Tukholma-tyyliä.

Stockholm style -trendissä suositaan ajattomia ja klassisia vaatteita. Listasimme tyylin 8 kulmakiveä.

Stockholm style -nimellä kutsuttu pukeutumistrendi on hitti juuri nyt. Tukholmalaisten pukeutumista mukaileva tyyli on suosittu erityisesti nuorten keskuudessa, mutta se sopii kaikenikäisille. Tyylin mukaiset vaatteet näyttävät eleganteilta, tuntuvat mukavilta ja ovat samaan aikaan sekä moderneja että ajattomia. Stockholm style – tai Stockholmstil – on myös käytännöllinen ja Suomen sääolosuhteisiin sopiva.

Mutta mistä trendissä oikein on kysymys? Listasimme Tukholma-tyylin kulmakivet.

1. Neutraali värimaailma

Tukholma-tyylin ideana on luoda hyvännäköinen asukokonaisuus mahdollisimman vaivattomasti. Kun vaatteet ovat samasta väripaletista, niitä on helppo yhdistellä keskenään.

Tyylin mukaiset vaatteet ovat väreiltään neutraaleja: beigejä, valkoisia, harmaita, mustia ja sinisiä. Pastelliväreillä, erityisesti vaaleanpunaisella, voi piristää asukokonaisuutta, kuten tekee ruotsalaisvaikuttaja Kenza Zouiten Subosic.

2. Neuleet ja neuletakit sopivat asuun kuin asuun

Neulepaidat sekä neuletakit kuuluvat ehdottomasti Stockholm style -vaatetukseen. Neuleet ovat usein väljähköjä, over sized -tyylisiä. Niiden kaulukset voivat olla sekä o:n että v:n muotoisia.

Väriltään neuleet ovat tyylille uskollisesti neutraaleja. Yksiväristen villapaitojen lisäksi raidalliset neuleet ovat suosittuja.

Jos neuleen kanssa tulee kuuma, se sidotaan hihoistaan hartioille. Neule harteilla voi toisaalta myös olla osa asukokonaisuutta, kuten tukholmalaisella Caroline Blomstilla.

3. Stockholm style -housut ovat malliltaan väljät

Tukholma-tyylin mukaiset housut ovat malliltaan väljähköjä. Lahkeet ovat joko suorat tai levenevät. Usein lahkeet laskeutuvat kengän päälle.

Mustat ja väljät puvunhousut, vaaleat pellavahousut, vaaleat farkut ja ”pyjamahousut” kuuluvat tyyliin. Didem Özgünin asukokonaisuus edustaa täydellisesti Tukholma-tyyliä.

4. Yksinkertaiset perusvaatteet ovat tyylin pohjakivi

T-paidat, topit ja puserot neutraaleissa väreissä muodostavat vaatekaapin perustan. Stockholm style -topit ovat tyypillisesti vartalonmyötäisiä ja ohutolkaimisia.

Vaatteissa voi olla myös hiukan romantiikkaa röyhelöiden muodossa. Röyhelöitä nähdään esimerkiksi paitojen helmoissa tai hihoissa, kuten Lotta Emilie Stichlerillä.

Lue myös: Yksi takki ”varastetaan” ravintolassa kaikkein varmimmin – ravintoloitsija kiittelee Marimekko-kansanosaa

5. Stockholm style -takit ovat klassisia

Puvun takit, villakangastakit ja untuvatakit kuuluvat Tukholma-tyyliin. Väriltään takit ovat esimerkiksi mustia, beigejä ja tummansinisiä.

Matilda Djerfin vaalea, väljä puvuntakki sopii hyvin tyyliin.

6. Minihameet ovat poikkeus sääntöön

Tukholma-tyylin mukaiset vaatteet ovat tyypillisesti käytännöllisiä ja skandinaaviseen säähän sopivia, mutta toisaalta myös lyhyet hameet ovat tyylin mukaisia. Hameet voivat olla malliltaan suoria tai romanttisen röyhelöisiä.

Saksalaisvaikuttaja Romina Meierin asukokonaisuus kuvastaa hyvin tyyliä.

7. Jalkaan laitetaan mukavat kengät

Tennarit, lenkkarit ja ballerinat kuuluvat lämpiminä päivinä Tukholma-tyyliin, kun taas beiget lampaannahkasaappaat ovat talvikenkähitti.

Kenkien varret eivät tyypillisesti näy, sillä tyyliin kuuluvat leveälahkeiset housut laskeutuvat kenkien päälle.

8. Stockholm style viimeistellään tietyillä asusteilla

Sekä kultaiset että hopeat korut viimeistelevät tyylin. Yksinkertaisen korvarenkaiden ja kaulaketjujen lisäksi sydämen- ja tähdenmuotoiset korut piristävät asukokonaisuutta.

Stockholm style- trendiin kuuluvat laukut ovat simppeleitä ja ajattomia. Laukuissa nähdään usein metallisia yksityiskohtia. Esimerkiksi musta nahkalaukku, jonka olkahihnassa on metalliketjua, on hyvin suosittu.

Lähteet: Girlslife, Glam, Pinterest, Tiktok

X