Muoti

Yksi asuvalinta ihastutti asiantuntijaa erityisesti – nämä julkkikset hyödynsivät onnistuneesti värianalyysiä Emma-gaalassa

Kenelle sopii pinkki ja kenelle tummanpunainen? Värikonsultti kertoo, ketkä pukeutuivat Emma-gaalassa värianalyysin mukaan.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Artistit Ellinoora ja Behm ihastuttivat Emma Gaalan punaisella matolla.

Kenelle sopii pinkki ja kenelle tummanpunainen? Värikonsultti kertoo, ketkä pukeutuivat Emma-gaalassa värianalyysin mukaan.

Suomalaisen musiikin juhlaa, Emma-gaalaa vietettiin lauantaina 17. helmikuuta Espoossa. Punaiselle matolle asteli lukuisia julkisuudesta tuttuja henkilöitä toinen toistaan upeammissa puvuissa. Moni oli pukeutunut mustaan, ja sen vuoksi värikkäästi pukeutuneet erottuivat joukosta.

Katseita käänsivät erityisesti kirkkaanväriset iltapuvut ja erikoiset kuosit, kuten lehmäprintti, ja Kuumaa-yhtyeen jäsenten puvut, jotka oli koristeltu faniposteilla.

Pyysimme värikonsultti Nina Lahtista listaamaan, ketkä onnistuivat pukuvalinnoissa värianalyysin näkökulmasta.

Mistä värianalyysissä on kyse?

Värianalyysin avulla voi selvittää, mitkä värisävyt sopivat oman ihon sävyyn. Värianalyysin mukaan ihmiset voidaan jakaa ihon pohjavärin perusteella neljään värivuodenaikaan: kevät, kesä, syksy ja talvi. Kesä- ja talvi-ihmisen ihon pohjaväri on viileä eli puna- tai sinipohjainen, ja kevät- ja syksyihmisen ihon pohjaväri on lämmin eli keltapohjainen.

Värianalyysissä selvitetään ihon pohjaväri ja etsitään sen avulla ne värisävyt, jotka pukevat ihmistä kaikista parhaiten.

Lahtisen mukaan esimerkiksi musta on haastava monelle suomalaiselle.

– Musta ei valitettavasti tuo monenkaan suomalaisen parhaita piirteitä esille, koska se saa ihon näyttämään vanhemmalta ja väsyneemmältä. Vaaleat sävyt olisivat parempia niille, joilla on kesä-iho, heitä on Suomessa paljon, Lahtinen kertoo.

Lue myös: Ihosi pohjasävy ratkaisee, mitkä meikki- ja hiusvärit kannattaa valita – nämä sävyt sopivat kevät-, kesä-, syksy- ja talvi-ihmiselle parhaiten

Behm hyödynsi värianalyysia onnistuneesti Emma-gaalassa

Lahtisen mukaan artisti Behm kuuluu sävyiltään syksyihmisiin. Hänellä on pronssinhohtoinen iho ja tummat hiukset. Behm pukeutui Emma-gaalaan lämpimän punaiseen iltapukuun. Lahtisen mukaan väri saa Behmin syksyihon hehkumaan täyteläisesti.

–  Pidän siitä, että Behm pukeutui pukukoodin mukaisesti pitkään iltapukuun. Myös puvun malli on erityisen kaunis, Lahtinen kertoo.

Asun kruunaa harmoninen ja sopusuhtainen meikki.

Punainen sopii syksyihmiselle.

Viileä Tuuli

Lahtisen mukaan artisti Tuulin ihon pohjasävy on viileä, ja siten hän kuuluukin kesän väriperheeseen. Kesäihmiselle sopivia värejä ovat viileät, puuteriset pastellisävyt, kuten vaaleansininen, vaaleanpunainen, laventeli ja mintunvihreä.

– Tuulille sopivat lähes kaikki sinisen sävyt, kuten gaalassa nähty turkoosi iltapuku.

Tuuli on valinnut turkoosin henkilöbrändinsä väriksi, mikä on Lahtisen mielestä onnistunut valinta värianalyysin näkökulmasta.

Lahtisen mukaan Tuulin meikki on myös hyvin harmoninen.

– Nudensävyiset huulet toimivat erinomaisesti Tuulin ihon sävyn kanssa. Kesäihmisille sopii usein parhaiten melko luonnollinen meikki. Tässä Tuuli on mielessäni onnistunut, Lahtinen kertoo.

Lue myös Kotiliesi.fi: Tee värianalyysi ja selvitä, mitkä värit saavat sinut hehkumaan – tätä väriä kannattaa lähes jokaisen välttää!

Mirella löysi tismalleen oikean sävyn

Lahtisen mukaan artisti Mirellalla on talvi-ihmiselle hyvin tyypillinen ihon sävy: viileä, oliiviin taittava. Talvi-ihmiselle tyypillisesti Mirellalla on luonnostaan melko tummat hiukset.

Talven väripaletti erityinen, sillä siitä löytyy vain yksi ruskean sävy: vaalea viileä taupe. Mirella oli valinnut juuri taupenvärisen iltapuvun. Mekon värivalinta oli Lahtisen mielestä erittäin onnistunut.

– Johonkin toiseen ruskean sävyyn pukeutuminen olisi helposti mennyt pieleen värianalyysin näkökulmasta. Taupe sulautuu kauniisti Mirellan ihon sävyyn, Lahtinen kertoo.

Mirellan meikki on myös Lahtisen mielestä hyvin harmoninen ja sopusuhtainen.

Kesäinen Ellinoora

Lahtisen mukaan artisti Ellinoora lukeutuu myös kesäihmisiin, sillä hänellä on kesäihmiselle tyypillinen vaalea ihon sävy ja luonnostaan hyvin vaaleat hiukset. Suurin osa suomalaisista kuuluu Lahtisen mukaan kesän väriperheeseen.

Kesäihmiselle sopivat vaaleat, pehmeät tai pastelliset värisävyt, kuten laventeli ja pinkki. Lahtisen mukaan Ellinoora usein pukeutuukin näihin kesäihmiselle sopiviin vaaleisiin värisävyihin, eikä Emma-gaalan asu ollut poikkeus.

– Pinkki housupuku ja hopeinen pääkoriste sopivat keskenään hyvin yhteen. Olisin mielelläni nähnyt Ellinooran myös pinkissä iltapuvussa ja hopeisissa koruissa, Lahtinen sanoo.

Kesäihmiselle Lahtinen suosittelee melko luonnollista ja vaaleaa silmämeikkiä, joka tuo silmät paremmin esiin.

Pinkki pukee Ellinooraa, jolla on kesäiho.

Jambo valitsi osuvasti vitivalkoista ja sinistä

Tuulin ja Ellinooran tavoin artisti Jambo kuuluu myös kesän väriperheeseen. Hänellä on vaaleahko pehmeä ihon sävy sekä tummemman tuhkan sävyiset hiukset.

Jambon gaala-asu poikkesi pukukoodista, sillä hänellä oli yllään lehmännahkakuvioinen liivi ja siniset housut. Tämä oli Lahtisen mielestä hyvä valinta.

– Vitivalkoinen ja tummansininen kuuluvat kesän väriperheeseen. Valkoinen väri kirkasti Jambon ihoa, eivätkä liivin pienet mustat osiot haitanneet kokonaisilmettä. Sen sijaan kokomusta asu olisi helposti tehnyt ilmeestä samean ja vähän väsyneen näköisen, Lahtinen sanoo.

X