Veronpalautus ei näy tilillä - 5 syytä
Jos veronpalautus on maksettu lopetetulle tilille, saat asiasta ilmoituksen.
Työ ja raha

Odotatko veronpalautuksia? Jos rahat eivät ilmesty tilillesi, asiaan voi olla 5 syytä

Veronpalautuksia saa tänä vuonna kaksi kolmasosaa suomalaisista. Mutta mistä voi johtua, jos odotettu palautus ei näykään tilillä?
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Jos olet saanut veronpalautusta viime vuodelta, palautuksen pitäisi saapua tilillesi veronpalautuspäivänä. Mutta mistä voi johtua, jos rahoja ei ala kuulua?

Verohallinnon mukaan asiaan voi olla viisi syytä:

1. Olet unohtanut ilmoittaa uuden tilinumerosi

Onko tilinumerosi muuttunut tänä vuonna? Jos et ole ilmoittanut Verohallinnolle uutta tilinumeroasi 24.11.2017 mennessä, veronpalautus on maksettu vanhalle tilillesi.

Rahasi eivät kuitenkaan ole kadonneet minnekään. Summa palautuu Verohallinnolle, joka lähettää sinulle tilinumerotiedustelun. Ilmoitettuasi verkossa uuden tilinumerosi, saat veronpalautuksen noin viikon kuluessa.

Kannattaa myös tarkistaa, ettei veronpalautus näy käyttötilisi sijaan esimerkiksi säästötililläsi. Verohallinnon tiedoissa voi olla kerrallaan vain yksi tilinumero ja jos olet ilmoittanut tiliksesi säästötilisi numeron, palautus on maksettu sille.

2. Verohallinnolla ei ole ollut tilinumeroasi lainkaan

Jos Verohallinto ei tiedä tilinumeroasi, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Saat tällöin maksuosoituksesta ilmoituksen, jonka jälkeen voit lunastaa veronpalautuksesi OP:n konttorista 28 päivän kuluessa ilmoituksen päiväyksestä.

Maksuosoituksia aletaan maksaa 13.12.2017 alkaen. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

3. Veronpalautus on mennyt velkojen maksuun

Veronpalautus voidaan käyttää maksamattomiin veroihin tai ulosotossa olevien velkojen maksuun. Asiasta lähetetään aina ilmoitus.

4. Palautettava summa on ollut liian pieni

Alle viiden euron veronpalautuksia ei makseta. Voit tarkistaa veronpalautuksesi määrän esitäytetystä veroilmoituksesta tai myöhemmin lähetetystä korjatusta verotuspäätöksestä.

5. Olet ilmoittanut pikavippiyrityksen tilinumeron

Verohallinto ei toimi yhteistyössä pikalainayritysten kanssa. Jos olet aiemmin ilmoittanut Verohallinnolle pikalainayrityksen tilinumeron, etkä ole sen jälkeen ilmoittanut omaa tilinumeroasi, palautus menee myös jatkossa pikalainayrityksen tilille.

Jokaisen omalla vastuulla on huolehtia, että Verohallinnolle ilmoitettu tilinumero on oikea ja ajantasainen. Verohallinnon tiedoissa olevan tilinumeron voi tarkistaa OmaVerosta ja palvelussa voi myös tarvittaessa ilmoittaa uuden tilinumeronsa.

Lähteet: Nordea, Verohallinto

Artikkelin 5. kohtaa korjattu 5.12. klo 9:20

X