Viihde

Elokuvasuositus: Baby Jane on intensiivinen kahden naisen rakkaustarina ja mielenterveysdraama

Baby Jane -elokuva seuraa Sofia Oksasen kirjasta tuttua intensiivistä rakkaustarinaa, mutta ottaa vapauksia alkuperäistekstin suhteen. Se näkyy elokuvan hahmoissa.

Teksti:
Kaisu Tervonen
Kuvat:
Oktober Oy/Sanna Vanninen

Baby Janen pääosia näyttelevät Roosa Söderholm ja Maria Ylipää.

Baby Jane -elokuva seuraa Sofia Oksasen kirjasta tuttua intensiivistä rakkaustarinaa, mutta ottaa vapauksia alkuperäistekstin suhteen. Se näkyy elokuvan hahmoissa.

Sofi Oksasen Baby Jane -romaanin päähenkilöt kuuluvat ainakin kahteen vähemmistöön: lesboihin ja mielenterveysongelmaisiin. Filmatisoinnissa keskushahmo Jonnan (Roosa Söderholm) mielenterveysongelmia on häivytetty, mutta häntä vanhempi, karismaattinen Piki (Maria Ylipää) kärsii uskottavasti ahdistuksesta sitä enemmän, mitä pidemmälle draama etenee.

Lue myös: Baby Jane -elokuvan tähti Maria Ylipää: ”On hienoa, että Suomessa on vihdoin tehty elokuva naisten välisestä rakkaudesta”

Baby Janen jännite pysyy

Baby Jane -elokuva on dokumenteistaan tunnetun ohjaaja Katja Gauriloffin ensimmäinen pitkä fiktioelokuva. Se seuraa kirjasta tuttua intensiivistä rakkaustarinaa, mutta ottaa vapauksia alkuperäistekstin suhteen. Juuri Helsinkiin muuttaneesta Jonnasta on tehty viattomampi ja naiivimpi, minkä takia elokuvan keskiöön nousee myös parisuhteessa harjoitettu kontrolli.

Jännite pysyy tapissa. Siitä seuraa, että huiput eivät kunnolla erotu matalikoista.

Tähtiä: 3/5

Baby Jane -elokuva ensi-illassa 8.3.2019.

Lue lisää Annan elokuva-arvioita:

Oscareita kahminut Green Book on tarina ystävyyden voimasta

Juonittelua, draamaa ja suhdekoukeroita – Oscar-palkittu elokuva The Favourite ei jätä ketään kylmäksi

Aurora on nautinnollisen ronski esikoiselokuva – Miitta Sorvali ilahduttaa suorapuheisena sivuhahmona

X