Viihde

9 emojia, jotka olet saattanut tulkita väärin – tiesitkö nämä piilomerkitykset?

Lippalakki, vuohi ja cowboy – muun muassa nämä emojit saattavat kuvastaa jotain aivan muuta! Listasimme emojien salaiset merkitykset – kuinka monta näistä tiesit?

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Tavallinen hymynaamakin voidaan tulkita eri tavoilla.

Lippalakki, vuohi ja cowboy – muun muassa nämä emojit saattavat kuvastaa jotain aivan muuta! Listasimme emojien salaiset merkitykset – kuinka monta näistä tiesit?

Emojien tulkinnan luulisi olevan helppoa. Hymyilevä naama kertoo ilosta, surullinen alakuloisuudesta. Emojien merkitykset eivät siitä huolimatta ole näin yksiselitteisiä. Osalla emojeista on nimittäin monia eri tulkintoja.

Listasimme yhdeksän nuorison suosimaa emojia piilomerkityksineen.  Katso, mitä eri emojit tarkoittavat.

Lue myös: Käytätkö sinäkin emojeita väärin? Tiedätkö, mitä nämä 11 emojia oikeasti tarkoittavat?

Hienoisen hymyn emoji

Hymyilevä emoji on aina ystävällinen – vai onko sittenkään? Vieno hymy kätkee taakseen toisenlaisen merkityksen. Tämä emoji voidaan tulkita myös kettuilevana tai passiivis-aggressiivisena.

”Okei. 🙂

”Selvä. 🙂

Pääkallo

Emoji-sanakirjan mukaan pääkallo viestii kuolemasta, mutta nuorison käyttää sitä kuvatakseen esimerkiksi huvittuneisuutta ja naurua. Esimerkiksi näin:

”Katoitko tämän videon? Oon dead. 💀

Itku-emoji

Itku-emoji tarkoittaa muutakin kuin itkemistä.

Kun näet tämän emojin muista, ettei se välttämättä tarkoita kirjaimellisesti itkemistä. Itkevä emoji voi olla myös reaktio hauskaan, suloiseen tai typerään asiaan.

”En kestä, kuinka söpöä! 😭

”Toi on noloa. 😭

Itkevä emojin ja pääkallon yhdistelmä tarkoittaa puolestaan, että nauraa kuollakseen.

💀😭💀😭

Cowboy-emoji

Oletko törmännyt cowboy-emojiin ja miettinyt, että mitä ihmettä se tarkoittaa? Cowboy viestii esimerkiksi pettymyksestä. Viestin sävy on yleensä  sarkastinen:

”En tänäänkään päässyt harjoituksiin, mutta ei se mitään. 🤠

Toisaalta cowboy saattaa kuvastaa myös innostuneisuutta tai hyvää itseluottamusta.

”Sain täydet pisteet kokeesta. 🤠

”Miten menee? 🤠

Lippalakki-emoji

Lippalakki ei pelkästään kuvasta päähinettä, vaan se tarkoittaa myös valehtelua. Yleensä lippalakki yhdistetään 🚫-emojin kanssa. Yhdistelmä kuvastaa, että viestin lähettäjä vannoo puhuvansa totta.

Pentusilmät

Anova-emoji oli yksi vuoden 2021 suosituimmista emojeista, selviää emojeita hallitsevan Unicode Consortiumin listauksesta.

Pentusilmiä käytetään esimerkiksi pyytäessä joltakulta palvelusta tai ilmaistaessa jonkin olevan hellyyttävä tai suloinen.

”Voisitko tuoda jäätelöä kaupasta? 🥺

”Niin suloinen kuva! 🥺

Tämän emojin käytössä kannattaa kuitenkin olla tarkkana! Pentusilmillä on somessa myös aivan toisenlainen merkitys. Anova katse voidaan tulkita myös ”pyytää tai kerjätä seksiä” -emojina.

Vuohi-emoji

Vuohi-emojilla viestitään jonkun ihmisen lahjakkuutta tai loistavuutta.  Merkitys tulee engannin kielen sanasta goat, joka voidaan tulkita lyhenteenä ilmaisulle ”Greatest of All Time.” 

Pelle-emoji

Emojien merkitykset – tiedätkö, mitä pelle-emoji tarkoittaa?

Pelle-emoji kuvastaa typerää tai ”pellemäistä” käytöstä. Sitä käytetään, kun lähettäjä puhuu itsestään tai toisesta henkilöstä negatiiviseen sävyyn.

”En tajua, miksi tein niin. 🤡

”Ootko tosissas? 🤡

Silmät ja suu 

Emojien merkitykset silmät ja suu -yhdistelmänä ovat tuijottava katse eli viesti siitä, että lähettäjä on sanaton. Yhdistelmää käytetään yllättävissä tai kiusallisissa tilanteissa.

”Arvaa mitä? Voitin lotosta 10 000 euroa!”

”👁️‍🗨️👄👁️‍🗨️”

X