Reseptit

Aasialainen kassler

Aasialainen kassler paahdetaan uunissa upean väriseksi. Hunajalla terästetty hoisinkastike viimeistelee murean herkun.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialainen kassler

  • 1.5 kg porsaan kassleria

Kasslerin keitinliemi

  • 1 l vettä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 0.5 dl osterikastiketta
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 1 dl ruskeaa ruokosokeria
  • 50 g inkivääriä viipaloituna
  • 1 punainen siemenineen pilkottu chili
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 4 tähtianista

Lisäksi

  • 1 dl hoisin-maustekastiketta
  • 3 rkl hunajaa

Valmistusohje

Aasialainen kassler tehdään näin:

Aasialainen kassler keitetään ensin ja paahdetaan sitten. Oiva vierasruoka, koska lihan voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Siivilöi kasslerin keitinliemi ja jäähdytä se. Voit käyttää haudutuslientä muutaman kerran keittämiseen. Säilytä liemi kylmässä tai pakasta seuraavaa käyttöä varten.

1. Nosta kassler huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä. Yhdistä keitinliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Lisää lihapala joukkoon ja anna lihan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kaksi tuntia.

2. Nosta lihapala uunivuokaan. Paahda lihaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia, jotta se saa vain kauniin värin.

3. Sekoita maustekastike ja hunaja ja valuta lämpimän lihan päälle. Anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi  kassler tarjolle ja nauti kimchin, eli korealaisen kiinankaalin kanssa.

Kaipaatko lisää aasialaisittain maustettujen ruokien ohjeita? Kokeile korealaista karamellipossua tai aasialaista naudanlihavokkia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Aasialainen grillipossu

 

X