Reseptit

Amerikkalaiset kaurapannukakut, mustikat ja kardemummakerma

12.9.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: JONNE RÄSÄNEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kaurajauhoista ja piimästä valmistetuista amerikkalaisista pannu­kakuista tulee maukkaita ja pinnalta mahtavan rapeita, kun paistat ne valurautaisella lettu­pannulla etkä säästele voissa.

Ainekset

Amerikkalaiset kaurapannukakut:

25 g voita
5 dl piimää
2 kananmunaa
2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa

Paistamiseen:

voita

Tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl jauhettua kardemummaa
3 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Sulata voi. Sekoita kulhossa piimä, kananmunat ja voisula. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos piimäseoksen joukkoon. Anna taikinan turvota liinan alla 10 minuuttia.

2. Sulata lettupannun koloissa hieman voita. Kaada pannun koloihin taikinaa. Paista noin 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes letun pinta kuplii sienimäisesti. Käännä lettu ja paista toiselta puolelta vielä 1 minuutti.

3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla. Tarjoile lettujen kanssa kardemummakermaa ja mustikoita.