Reseptit

Amerikkalaiset kaurapannukakut, mustikat ja kardemummakerma

Kaurajauhoista ja piimästä valmistetuista amerikkalaisista pannu­kakuista tulee maukkaita ja pinnalta mahtavan rapeita, kun paistat ne valurautaisella lettu­pannulla etkä säästele voissa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Jonne Räsänen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Amerikkalaiset kaurapannukakut:

  • 25 g voita
  • 5 dl piimää
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa

Paistamiseen:

  • voita

Tarjoiluun:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa
  • 3 dl mustikoita

Valmistusohje

Amerikkalaiset kaurapannukakut tehdään näin:

Amerikkalaiset kaurapannukakut paistetaan valurautapannulla, jolloin lopputulos pinnaltaan ihanan rapea kaurapannari.

1. Sulata voi. Sekoita kulhossa piimä, kananmunat ja voisula. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos piimäseoksen joukkoon. Anna taikinan turvota liinan alla 10 minuuttia.

2. Sulata lettupannun koloissa hieman voita. Kaada pannun koloihin taikinaa. Paista noin 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes letun pinta kuplii sienimäisesti. Käännä lettu ja paista toiselta puolelta vielä 1 minuutti.

3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla. Tarjoile lettujen kanssa kardemummakermaa ja mustikoita.

Kaipaatko lisää pannukakkujen ohjeita? Saatat pitää myös mehevistä amerikkalaisista pannukakuista, maukkaista ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X