Appelsiini-hunajapalsternakat
Upea-arominen palsternakka paahtuu uunissa yksinkertaisen ihanaksi lisäkkeeksi.
Ainekset
- noin 8 pientä palsternakkaa
- 1/2 dl puolitettuja manteleita
- 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl voisulaa
- 1–2 tl appelsiinin kuorta raasteena tai ohuina suikaleina
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1/2 tl hiutalesuolaa
Valmistusohje
Palsternakat paahtuvat uunissa sillä välin, kun valmiin padan maut tekeytyvät.
1. Kuori ja halkaise palsternakat. Pane ne uunivuokaan yhdessä manteleiden kanssa.
2. Sekoita hunaja, voisula, appelsiinimehu ja appelsiinin kuoret keskenään. Sivele seos palsternakoille ja manteleille. Mausta suolalla.
3. Kypsennä palsternakat kauniin ruskeiksi 200-asteisessa uunissa välillä liemellä valellen. Käännä kerran kypsennyksen aikana.
Katso myös:
Peruna-palsternakkamuusi, Ruoka.fi
Palsternakkatikut ja sinappidippi, Ruoka.fi
Palsternakkahummus, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous