Reseptit

Aprikoosi-mantelitorttu

Aprikoositorttu on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena ja vain hieman jäähtyneenä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 pientä lehtitaikinalevyä
  • 1 kananmuna voiteluun

Täyte

  • 150 g mantelimassaa
  • 0.5 dl ranskankermaa
  • 1 prk säilykeaprikoosia
  • 3 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

 

1. Sulata lehtitaikinalevyt ja laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille niin, että ne muodostavat suorakulmion muotoisen ison taikinalevyn. Kostuta saumareunoja hieman vedellä ja paina ne tiiviisti kiinni toisiinsa esimerkiksi haarukalla. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele levy
kananmunalla.

2. Sekoita mantelimassan joukkoon ranskankerma ja levitä seos taikinapohjalle.

3. Valuta aprikoosit ja asettele ne mantelitäytteen päälle.

4. Paista torttua 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä ja ripottele pinnalle pistaasipähkinät.

Katso myös:

Appelsiini-mantelitorttu

Sitruuna-marenkitorttu

Manteli-aprikoosileivokset

Kotiliesi: Pähkinäinen marenkitorttu

X