Aprikoosi-mantelitorttu
Aprikoositorttu on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena ja vain hieman jäähtyneenä.
Ainekset
- 3 pientä lehtitaikinalevyä
- 1 kananmuna voiteluun
Täyte
- 150 g mantelimassaa
- 0.5 dl ranskankermaa
- 1 prk säilykeaprikoosia
- 3 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuina
Valmistusohje
1. Sulata lehtitaikinalevyt ja laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille niin, että ne muodostavat suorakulmion muotoisen ison taikinalevyn. Kostuta saumareunoja hieman vedellä ja paina ne tiiviisti kiinni toisiinsa esimerkiksi haarukalla. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele levy
kananmunalla.
2. Sekoita mantelimassan joukkoon ranskankerma ja levitä seos taikinapohjalle.
3. Valuta aprikoosit ja asettele ne mantelitäytteen päälle.
4. Paista torttua 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä ja ripottele pinnalle pistaasipähkinät.
Katso myös:
Kotiliesi: Pähkinäinen marenkitorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous