Reseptit

Aprikoosi-mokkapalat

Klassikko on tehnyt paluun. Mokkapalat ovat lapsuudesta tuttu leivonnai­nen, joka hurmaa edelleen. Pää­siäisen kunniaksi taikina mauste­taan aprikoosi­hillolla.

Teksti:
Hanna Kuusisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl aprikoosihilloa- tai marmeladia

Kuorrutus

  • 6 dl tomusokeria
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 100 g voita sulatettuna

Pinnalle

  • nonparelleja

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon ja lisää sitten kuivat aineet ja kerma sekä aprikoosihillo. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

2. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvi ja voisula ja sekoita tasaiseksi.

3. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja.

4. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa hyvän kahvin kera.

Myös näitä leivoksia valmistuu kerralla uuninpellillinen:

fiinit mokkapalat

Fiinit mokkapalat

kevyet kahvileivokset

Kevyet kahvileivokset

vadelma-suklaaleivokset

Vadelma-suklaaleivokset

Kotiliesi.fi: Vaaleat mokkapalat

X