
Aprikoosi-mokkapalat
Klassikko on tehnyt paluun. Mokkapalat ovat lapsuudesta tuttu leivonnainen, joka hurmaa edelleen. Pääsiäisen kunniaksi taikina maustetaan aprikoosihillolla.
Ainekset
Pohja
- 200 g voita tai margariinia
- 3 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl aprikoosihilloa- tai marmeladia
Kuorrutus
- 6 dl tomusokeria
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 dl vahvaa kahvia
- 100 g voita sulatettuna
Pinnalle
- nonparelleja
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon ja lisää sitten kuivat aineet ja kerma sekä aprikoosihillo. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
2. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvi ja voisula ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja.
4. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa hyvän kahvin kera.
Myös näitä leivoksia valmistuu kerralla uuninpellillinen:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous