Reseptit

Bataattilaatikko

Bataattilaatikko hurmaa pehmeän makealla maullaan syksyn ja talven liharuokien kyljessä. Bataattilaatikko sopii mainiosti joulupöytään tuttujen perinnelaatikoiden tilalle tai rinnalle.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Jarmo Wright

Bataattilaatikko on myös trendikäs joulupöydän anti.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattilaatikko

  • 1 kg bataatteja
  • 1 kasviliemikuutio
  • 2 dl kermaa
  • 1 muna
  • 2 rkl tattarijauhoja
  • 1 rkl tattarihiutaleita
  • 1 tl muskottia
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 dl siirappia
  • ripaus pippuria
  • voinokareita ja mantelirouhetta

Valmistusohje

Bataattilaatikko sopii joulupöytään perinteisten laatikoiden kylkeen.

Keitä kuoritut ja lohkotut bataatit kasviliemellä maustetussa vedessä, soseuta. Lisää bataattisoseeseen kevyesti vatkattu muna ja kaikki muut ainekset.

Kaada bataattiseos voilla voideltuun vuokaan, ripottele pinnalle mantelirouhetta ja voinokareita. Paista bataattilaatikko 175 asteisessa uunissa. Aikaa paistamiseen kuluu noin 1,5 tuntia.

Tarjoa bataattilaatikko paahtopaistin, hedelmäisen kalkkunarullan tai joulukinkun kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataatti-inkiväärikeitto

X