cacio e pepe -pasta
Kesällä otetaan rennosti - myös keittiössä! Koukuttava kesäpasta valmistuu nopeasti sesongin parhaista raaka-aineista ilman turhia kikkailuja.
Reseptit

Cacio e pepe -pasta

Nerokkaan yksinkertainen juusto-pippuripasta valmistuu pastan kiehuessa. Satsaa hyvään pecorino romano -juustoon, ja pasta on puoliksi tehty!
Teksti: Sanna Mansikkamäki Kuvat: OM-arkisto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cacio e pepe -pasta:

  • 15 kokonaista mustapippuria
  • 350 g spagettia
  • 200 g pecorino romano -juustoa
  • 50 g voita kuutioina
  • n. 3 dl pastan keitinvettä

Valmistusohje

1. Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla 5–10 minuuttia. Hienonna ne huhmareessa rouheeksi.

2. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

3. Valuta pasta ja ota 3 dl keitinvettä talteen. Kaada pasta kasariin tai kattilaan. Lisää 1 dl keitinvedestä, osa voikuutioista, juustoraaste ja pippurirouhe. Sekoita puukauhalla voimakkaasti. Lisää loput voista sekä tarpeen mukaan loput keitinvedestä ja sekoita niin, että juusto sulaa ja muodostaa mehevän soosin kuuman veden kanssa. Lisää mustapippuria ja juustoa halutessasi. Tarjoile välittömästi.

X