Chiliribsit
Chiliribsit saavat makean pinnan tulisesta mausteliemestä.
Ainekset
Chiliribsit
- 1 sian tai villisian kylkirivi kokonaisena
marinadi:
- 2 dl tomaattiketsuppia
- 1 dl fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
- 1-4 chiliä
- 1 tl kiinalaista viismaustetta
- 1 dl ruohosipulia
- 1 dl öljyä
- 1 dl vedellä laimennettua punaviinietikkaa (1:1) tai laimentamatonta punaviiniä
pintaan:
- 2 tl karkeaa suolaa
Valmistusohje
Chiliribsit tehdään näin:
Chiliribsit maustetaan nimensä mukaisesti tuhdilla annoksella tuoretta chiliä.
Sekoita marinadi. Silppua chilit marinadin joukkoon. Levitä mausteliemi pullasudilla kylkipalan pintaan ja anna lihan maustua tunnin verran.
Kuumenna grilli tai savustin ja kypsennä liha läpeensä kypsäksi. Toki voit valmistaa ruoan myös uunissa. Ota lihan pintaan väri 250 asteessa ja alenna sen jälkeen lämpöä 180 asteeseen.
Valele lihaa välillä marinadilla. Ripota lopuksi pintaan karkeaa suolaa ja ruohosipulisilppua. Anna paahtuneen kylkirivin vetäytyä puoli tuntia voipaperin suojissa. Leikkaa kylkiluiden mukaan paloiksi.
Tarjoa chiliribsit, coleslawn, grillattujen lohkoperunoiden ja aiolin kanssa. Omenasoseella maustettu smetana tai majoneesi ja suikaloitu kaali viilentävät chilisyyttä.
Lue myös: Mehevät ribsit grillissä – näin onnistut takuuvarmasti
Katso myös Kotiliesi.fi: Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous