Reseptit

Chiliribsit

Chiliribsit saavat makean pinnan tulisesta mausteliemestä.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chiliribsit

  • 1 sian tai villisian kylkirivi kokonaisena

marinadi:

  • 2 dl tomaattiketsuppia
  • 1 dl fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
  • 1-4 chiliä
  • 1 tl kiinalaista viismaustetta
  • 1 dl ruohosipulia
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vedellä laimennettua punaviinietikkaa (1:1) tai laimentamatonta punaviiniä

pintaan:

  • 2 tl karkeaa suolaa

Valmistusohje

Chiliribsit tehdään näin:

Chiliribsit maustetaan nimensä mukaisesti tuhdilla annoksella tuoretta chiliä.

Sekoita marinadi. Silppua chilit marinadin joukkoon. Levitä mausteliemi pullasudilla kylkipalan pintaan ja anna lihan maustua tunnin verran.

Kuumenna grilli tai savustin ja kypsennä liha läpeensä kypsäksi. Toki voit valmistaa ruoan myös uunissa. Ota lihan pintaan väri 250 asteessa ja alenna sen jälkeen lämpöä 180 asteeseen.

Valele lihaa välillä marinadilla. Ripota lopuksi pintaan karkeaa suolaa ja ruohosipulisilppua. Anna paahtuneen kylkirivin vetäytyä puoli tuntia voipaperin suojissa. Leikkaa kylkiluiden mukaan paloiksi.

Tarjoa chiliribsit, coleslawn, grillattujen lohkoperunoiden ja aiolin kanssa. Omenasoseella maustettu smetana tai majoneesi ja suikaloitu kaali viilentävät chilisyyttä.

Lue myös: Mehevät ribsit grillissä – näin onnistut takuuvarmasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille

X