Croque monsieur eli lämmin kinkku-juustoleipä
Lämpimäksi pikkupurtavaksi tai vaikkapa yöpalaksi sopii klassinen Croque Monsieur -leipä. Tämä mainio toast pitää sisällään hyvää kinkkua, maistuvaa juustoa ja sipaisun voita sekä Dijon-sinappia.
Ainekset
- 8 viipaletta paahtoleipää
- voita
- Dijon-sinappia
- 4 paksua viipaletta maukasta juustoa (esim. emmental)
- 4 paksua viipaletta kinkkua
Valmistusohje
Leipää paahdetaan pannulla tai grillissä pinnalta rapeaksi ja kullankeltaiseksi. Juuston kuuluu sulaa nautinnollisen venyväksi.
Näin valmistat Croque monsieur -leivät:
Voitele leipäviipaleet molemmin puolin voilla ja vain toiselta puolelta lisäksi sinapilla. Lado neljälle leivälle kinkku-juustoviipaleet ja nosta kansiksi loput leivät.
Paahda pannulla, grillissä tai vaikkapa uunissa rapeiksi.
Leikkaa kahtia isoiksi kolmioiksi ja vielä kahtia pienemmiksi kolmioiksi. Tarjoile hetimiten.
Kommentit
Hei Esko,
Kiitokset hyvästä huomiosta. Resepti on nyt korjattu ja kinkku on mukana.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
kinkku-juustoleipä, eikä reseptin aineksissa ole kinkkua?
Hei Esko,
Kiitokset hyvästä huomiosta. Resepti on nyt korjattu ja kinkku on mukana.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous