![](https://anna.fi/awpo/img/s/f/ruokaohje/921836-croquemonsieur.jpg?s=829a3e8958001c1893e8db5491daeb7e&fit=crop)
Croque monsieur eli lämmin kinkku-juustoleipä
Lämpimäksi pikkupurtavaksi tai vaikkapa yöpalaksi sopii klassinen Croque Monsieur -leipä. Tämä mainio toast pitää sisällään hyvää kinkkua, maistuvaa juustoa ja sipaisun voita sekä Dijon-sinappia.
Ainekset
- 8 viipaletta paahtoleipää
- voita
- Dijon-sinappia
- 4 paksua viipaletta maukasta juustoa (esim. emmental)
- 4 paksua viipaletta kinkkua
Valmistusohje
Leipää paahdetaan pannulla tai grillissä pinnalta rapeaksi ja kullankeltaiseksi. Juuston kuuluu sulaa nautinnollisen venyväksi.
Näin valmistat Croque monsieur -leivät:
Voitele leipäviipaleet molemmin puolin voilla ja vain toiselta puolelta lisäksi sinapilla. Lado neljälle leivälle kinkku-juustoviipaleet ja nosta kansiksi loput leivät.
Paahda pannulla, grillissä tai vaikkapa uunissa rapeiksi.
Leikkaa kahtia isoiksi kolmioiksi ja vielä kahtia pienemmiksi kolmioiksi. Tarjoile hetimiten.
Lisää klassikkoleipien reseptejä:
Piadina – italialainen leipänen
Kommentit
Hei Esko,
Kiitokset hyvästä huomiosta. Resepti on nyt korjattu ja kinkku on mukana.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
kinkku-juustoleipä, eikä reseptin aineksissa ole kinkkua?
Hei Esko,
Kiitokset hyvästä huomiosta. Resepti on nyt korjattu ja kinkku on mukana.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous