Reseptit

Croque monsieur eli lämmin kinkku-juustoleipä

7.6.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lämpimäksi pikkupurtavaksi tai vaikkapa yöpalaksi sopii klassinen Croque Monsieur -leipä. Tämä mainio toast pitää sisällään hyvää kinkkua, maistuvaa juustoa ja sipaisun voita sekä Dijon-sinappia.

Ainekset

8 viipaletta paahtoleipää
voita
Dijon-sinappia
4 paksua viipaletta maukasta juustoa (esim. emmental)
4 paksua viipaletta kinkkua

Valmistusohje

Leipää paahdetaan pannulla tai grillissä pinnalta rapeaksi ja kullankeltaiseksi. Juuston kuuluu sulaa nautinnollisen venyväksi.

Näin valmistat Croque monsieur -leivät:

Voitele leipäviipaleet molemmin puolin voilla ja vain toiselta puolelta lisäksi sinapilla. Lado neljälle leivälle kinkku-juustoviipaleet ja nosta kansiksi loput leivät.

Paahda pannulla, grillissä tai vaikkapa uunissa rapeiksi.

Leikkaa kahtia isoiksi kolmioiksi ja vielä kahtia pienemmiksi kolmioiksi. Tarjoile hetimiten.

Lisää klassikkoleipien reseptejä:

765258-piadina_Marstio.jpg

Piadina – italialainen leipänen

Berliinin sämpylä

Berliininsämpylä

Paahtoleipää pekonilla, kananmunalla ja pavuilla

Paahtoleipää pavuilla, pekonilla ja kananmunalla

Kommentit (2)

Hei Esko,
Kiitokset hyvästä huomiosta. Resepti on nyt korjattu ja kinkku on mukana.

Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta

kinkku-juustoleipä, eikä reseptin aineksissa ole kinkkua?

Hei Esko,
Kiitokset hyvästä huomiosta. Resepti on nyt korjattu ja kinkku on mukana.

Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *