Reseptit

Croque monsieur eli lämmin kinkku-juustoleipä

7.6.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lämpimäksi pikkupurtavaksi tai vaikkapa yöpalaksi sopii klassinen Croque Monsieur -leipä. Tämä mainio toast pitää sisällään hyvää kinkkua, maistuvaa juustoa ja sipaisun voita sekä Dijon-sinappia.

Ainekset

8 viipaletta paahtoleipää
voita
Dijon-sinappia
4 paksua viipaletta maukasta juustoa (esim. emmental)
4 paksua viipaletta kinkkua

Valmistusohje

Leipää paahdetaan pannulla tai grillissä pinnalta rapeaksi ja kullankeltaiseksi. Juuston kuuluu sulaa nautinnollisen venyväksi.

Näin valmistat Croque monsieur -leivät:

Voitele leipäviipaleet molemmin puolin voilla ja vain toiselta puolelta lisäksi sinapilla. Lado neljälle leivälle kinkku-juustoviipaleet ja nosta kansiksi loput leivät.

Paahda pannulla, grillissä tai vaikkapa uunissa rapeiksi.

Leikkaa kahtia isoiksi kolmioiksi ja vielä kahtia pienemmiksi kolmioiksi. Tarjoile hetimiten.

Lisää klassikkoleipien reseptejä:

765258-piadina_Marstio.jpg

Piadina – italialainen leipänen

Berliinin sämpylä

Berliininsämpylä

Paahtoleipää pekonilla, kananmunalla ja pavuilla

Paahtoleipää pavuilla, pekonilla ja kananmunalla