Reseptit

Gluteeniton valkoinen parsakaalipitsa

Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tässä pitsassa tomaattikastike korvataan sitruunankuorella ja valkosipulilla maustetulla ranskankermalla. Tattarijauhoista leivottu pohja kypsyy rapeaksi ja on gluteeniton.

Ainekset

noin 41/2 dl tattarijauhoja
noin 2 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 rkl öljyä

Täyte

1 parsakaali
1 prk (200 g) ranskankermaa
125 g buffalomozzarellaa
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl juustoraastetta
80 g ilmakuivattua kinkkua, esim. prosciuttoa tai serranoa

Kypsän pitsan päälle

5 dl salaattisekoitusta
1/2 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Sekoita tattarijauhot, kylmä vesi, suola ja öljy kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Veden määrä riippuu jauhojen karkeusasteesta. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi, mahdollisimman ohueksi taikinalevyksi. Ripottele taikinan päälle jauhoja, jotta kaulin ei tartu kiinni ja kaulitseminen on helpompaa.

2. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja viipaloi varsi. Sekoita ranskankerma, paloiteltu buffalomozzarellajuusto, hienonnettu valkosipulinkynsi ja raastettu sitruunankuori kulhossa. Levitä pitsapohjan päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraastetta. Levitä juustoraasteen päälle ilmakuivattua kinkkua ja parsakaalit.

3. Paista pitsa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pitsapohjan reunat ovat rapeat. Huuhtele salaattisekoitus ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai kuivaa salaattilingolla kuivaksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Levitä kypsän pitsan päälle salaattisekoitusta ja kirsikkatomaatteja.

Pidetään pizzapäivä!

pizza

Ruokaisa pizza: kananmunaa, pekonia ja juustoa

Gluteeniton_herkkusienipizza

Gluteeniton herkkusienipizza

Nyhtokaurapizza

Nyhtökaurapizzat

Kotiliesi.fi: Tomaattipizza

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme