Reseptit

Graavattu paahtopaisti ja aioli

Kun laadukas luomuliha on oikein käsitelty, se sulaa suussa. Graavattu paahtopaisti on perinteinen resepti, johon rucola ja aioli tuovat modernia twstiä.

Teksti:
Anna Grotenfelt-Paunonen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavattu paahtopaisti:

  • 1 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 rkl kuivattua salviaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rasia maustekrassia
  • 500 g paahtopaistia
  • 2 rkl sokeria

Aioli:

  • 3 keltuaista
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Graavattu paahtopaisti ja aioli tehdään helposti näin:

1. Käsittele ensin paahtopaisti. Sekoita mausteet, persilja ja krassi keskenään. Hiero seos lihan pintaan.

2. Laita liha muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta. Kääntele lihaa aika ajoin maustumisen aikana.

3. Poista mausteet paistin pinnalta ja leikkaa graavattu paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa viipaloitu paisti rucolan ja aiolin kanssa.

Valmista aioli:

1. Ota munat ja öljy huoneenlämpöön pari tuntia etukäteen.

2. Puserra valkosipuli kulhoon. Lisää keltuaiset, sekoita. Lisää öljy ohuena norona koko ajan vatkaten. Mausta aioli suolalla ja viinietikalla.

Saatat pitää myös perinteisestä paahtopaistista, rosmariini-katajanmarjamarinoidusta paahtopaistista tai chilin ja paahdettujen paprikoiden kera tarjottavasta paahtopaistista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Karitsa on maukas tarjottava joka tilanteeseen – katso parhaat reseptit potkasta paistiin ja karesta fileeseen

X