Reseptit

Graavattu paahtopaisti ja aioli

Kun laadukas luomuliha on oikein käsitelty, se sulaa suussa. Graavattu paahtopaisti on perinteinen resepti, johon rucola ja aioli tuovat modernia twstiä.
Teksti: Anna Grotenfelt-Paunonen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavattu paahtopaisti:

  • 1 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 rkl kuivattua salviaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rasia maustekrassia
  • 500 g paahtopaistia
  • 2 rkl sokeria

Aioli:

  • 3 keltuaista
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita mausteet, persilja ja krassi keskenään. Hiero seos lihan pintaan.

2. Laita liha muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta. Kääntele lihaa aika ajoin maustumisen aikana.

3. Poista mausteet paistin pinnalta ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa liha rucolan ja aiolin kanssa.

Aioli:

1. Ota munat ja öljy huoneenlämpöön pari tuntia etukäteen.

2. Puserra valkosipuli kulhoon. Lisää keltuaiset, sekoita. Lisää öljy ohuena norona koko ajan vatkaten. Mausta aioli suolalla ja viinietikalla.

X