Reseptit

Graavattu paahtopaisti ja aioli

Teksti: Anna Grotenfelt-Paunonen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Kun laadukas luomuliha on oikein käsitelty, se sulaa suussa. Graavattu paahtopaisti on perinteinen resepti, johon rucola ja aioli tuovat modernia twstiä.

Ainekset

Graavattu paahtopaisti:

1 1/2 rkl suolaa
1/2 rkl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl kuivattua salviaa
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua timjamia
1 1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 rasia maustekrassia
500 g paahtopaistia
2 rkl sokeria

Aioli:

3 keltuaista
1 1/2 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita mausteet, persilja ja krassi keskenään. Hiero seos lihan pintaan.

2. Laita liha muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta. Kääntele lihaa aika ajoin maustumisen aikana.

3. Poista mausteet paistin pinnalta ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa liha rucolan ja aiolin kanssa.

Aioli:

1. Ota munat ja öljy huoneenlämpöön pari tuntia etukäteen.

2. Puserra valkosipuli kulhoon. Lisää keltuaiset, sekoita. Lisää öljy ohuena norona koko ajan vatkaten. Mausta aioli suolalla ja viinietikalla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme