Reseptit

Härkis-bataattivuoka

1.4.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Härkis-bataattivuoka on täyttävä, terveellinen ja herkullinen arkiruoka.

Ainekset

1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g härkistä (esim. BBQ-maustettua)
400 g maustettua tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
2 tl kuivattua oreganoa
1 kg bataattia keitettynä ja soseutettuna
ripaus muskottia
1 kananmuna

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää härkis ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja oregano. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

2. Mausta bataattisose suolalla ja muskotilla. Sekoita joukkoon kananmuna.

3. Lusikoi puolet bataattisoseesta uunivuoan pohjalle ja lusikoi päälle härkis-tomaattiseoskerros. Levitä pinnalle loput bataattisoseesta.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia.

Lisää ihania kasvisruokia arkeen:

tomaatti-mascarponelasagne

Tomaatti-mascarponelasagne

munakoiso-härkiskääryleet tomaattikasteikkeessa

Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa

nyhtökaura-kasvisbolognaise

Nyhtökaura-kasvisbolognaise

Kotiliesi.fi: Vartissa valmis Härkisborssi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *