Reseptit

Haukiwallenberg

Haukiwallenberg on ruotsalainen klassikko ja maineestaan huolimatta yllättävän helppo valmistaa. Kaikkien raaka-aineiden tulee olla jääkaappikylmiä, niin onnistut varmasti. Lisukkeeksi sopivat varhaisperunat ja herneet.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Haukiwallenberg

  • 500 g nahatonta haukifileetä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa

Kuorrutukseen

  • 1 dl korppujauhoja

Paistamiseen

  • n. 50 g voita

Paistetut herneet

  • 50 g voita
  • 4 dl tuoreita herneitä

Valmistusohje

Haukiwallenberg tehdään helposti näin:

1. Raaka-aineiden pitää olla jääkaappikylmiä ennen yhteen sekoittamista. Jauha haukifileet ja kerma tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää kananmuna, sitruunankuori ja -mehu, tilli ja suola. Pyöräytä tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään tunniksi. 

2. Muotoile mureketaikinasta kahdeksan pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa. Paista muutamassa erässä voissa noin puoli minuuttia molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Jatka kypsennystä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

3. Sulata voi pannulla. Lisää herneet. Paista 1–2 minuuttia. Tarjoile haukiwallenberg keitettyjen tai uunissa paahdettujen varhaisperunoiden ja herneiden kanssa.

haukiwallenberg
Haukiwallenberg on ruotsalainen klassikko.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 27/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Haukipihvit ja sitruunainen perunamuusi

X