![](https://anna.fi/awpo/img/2024/07/haukiwallenberg_vaaka.jpg?s=20947266b19a08a143ec82f35456519c&fit=crop)
Haukiwallenberg
Haukiwallenberg on ruotsalainen klassikko ja maineestaan huolimatta yllättävän helppo valmistaa. Kaikkien raaka-aineiden tulee olla jääkaappikylmiä, niin onnistut varmasti. Lisukkeeksi sopivat varhaisperunat ja herneet.
Ainekset
Haukiwallenberg
- 500 g nahatonta haukifileetä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- 1 tl suolaa
Kuorrutukseen
- 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- n. 50 g voita
Paistetut herneet
- 50 g voita
- 4 dl tuoreita herneitä
Valmistusohje
Haukiwallenberg tehdään helposti näin:
1. Raaka-aineiden pitää olla jääkaappikylmiä ennen yhteen sekoittamista. Jauha haukifileet ja kerma tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää kananmuna, sitruunankuori ja -mehu, tilli ja suola. Pyöräytä tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään tunniksi.
2. Muotoile mureketaikinasta kahdeksan pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa. Paista muutamassa erässä voissa noin puoli minuuttia molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Jatka kypsennystä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
3. Sulata voi pannulla. Lisää herneet. Paista 1–2 minuuttia. Tarjoile haukiwallenberg keitettyjen tai uunissa paahdettujen varhaisperunoiden ja herneiden kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 27/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Haukipihvit ja sitruunainen perunamuusi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous