Reseptit

Hävikkipasta

19.10.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kelpo pasta-ateria kun syntyy monesta jääkaappiin unohtuneesta aineksesta. Tähän pastaan sopivat niin kukkakaalinlehdet kuin porkkanankuoretkin.

Ainekset

Hävikkipasta:

350 g pastaa, esim. casareccea parmesaanin kantapala
parsakaalin varret ja lehdet tai
pala kesäkurpitsaa
3-4 huolellisesti pestyn porkkanan kuoret
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
10 kirsikkatomaattia
2 kananmunaa
1 dl kermaa tai maustamatonta jogurttia
1 dl hienonnettuja yrttejä, rucolasalaattia tai babypinaattia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen. Keitä napakan kypsäksi. Valuta ja säästä kattilaan 2 dl keitinlientä. Raasta parmesaanista irti kaikki juusto ja lisää kuoriosa pastan keitinliemeen. Keitä 5 minuuttia. Kuori parsakaalin varret ja paloittele pieniksi. Lisää ne keitinliemeen kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Poista juuston kuori ja lisää pastat kastikkeen joukkoon.

2. Paloittele parsakaalin lehdet ja porkkanan kuoret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia ja valkosipulia öljyssä keskilämmöllä hetken aikaa. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa kananmunat, parmesaaniraaste ja kerma tai jogurtti.

3. Yhdistä yrtit, muna-juustoseos sekä kasvisseos kuuman pastan joukkoon. Mausta pasta.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme