hävikkipasta
Reseptit

Hävikkipasta

Kelpo pasta-ateria kun syntyy monesta jääkaappiin unohtuneesta aineksesta. Tähän pastaan sopivat niin kukkakaalinlehdet kuin porkkanankuoretkin.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hävikkipasta:

  • 350 g pastaa, esim. casareccea parmesaanin kantapala
  • parsakaalin varret ja lehdet tai
  • pala kesäkurpitsaa
  • 3-4 huolellisesti pestyn porkkanan kuoret
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa tai maustamatonta jogurttia
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, rucolasalaattia tai babypinaattia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen. Keitä napakan kypsäksi. Valuta ja säästä kattilaan 2 dl keitinlientä. Raasta parmesaanista irti kaikki juusto ja lisää kuoriosa pastan keitinliemeen. Keitä 5 minuuttia. Kuori parsakaalin varret ja paloittele pieniksi. Lisää ne keitinliemeen kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Poista juuston kuori ja lisää pastat kastikkeen joukkoon.

2. Paloittele parsakaalin lehdet ja porkkanan kuoret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia ja valkosipulia öljyssä keskilämmöllä hetken aikaa. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa kananmunat, parmesaaniraaste ja kerma tai jogurtti.

3. Yhdistä yrtit, muna-juustoseos sekä kasvisseos kuuman pastan joukkoon. Mausta pasta.

 

X