Reseptit

Helpot perunarieskat

17.6.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Eilisiin perunarieskoihin saa ryhtiä, kun lämmittää niitä hieman vaikka paahtimessa ja voitelee sitten voilla. Tuoreena ne maistuvat vaikka sillihyveen kera

Ainekset

5 dl perunasosetta
50 g voita sulatettuna
1 1/2-2 dl hienoja polentajauhoja
2 kananmunaa
1 tl sulaa
ripaus muskottipähkinää
voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Lisää polentajauhoja sen verran, että taikina nippa nappa irtoaa käsistä. Jätä hetkeksi tekeytymään.

2. Kuumenna voi paistin- tai lettupannulla. Ota taikinasta lusikalla nokareita pannulle ja taputtele nokareet lusikalla tasaisiksi.

3. Paista rieskat molemmin puolin kypsiksi ja kauniin kullan ruskeiksi.

4. Tarjoile sillihyveen tai vaikkapa graavilohen kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *