Reseptit

Helpot perunarieskat

17.6.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Eilisiin perunarieskoihin saa ryhtiä, kun lämmittää niitä hieman vaikka paahtimessa ja voitelee sitten voilla. Tuoreena ne maistuvat vaikka sillihyveen kera

Ainekset

5 dl perunasosetta
50 g voita sulatettuna
1 1/2-2 dl hienoja polentajauhoja
2 kananmunaa
1 tl sulaa
ripaus muskottipähkinää
voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Lisää polentajauhoja sen verran, että taikina nippa nappa irtoaa käsistä. Jätä hetkeksi tekeytymään.

2. Kuumenna voi paistin- tai lettupannulla. Ota taikinasta lusikalla nokareita pannulle ja taputtele nokareet lusikalla tasaisiksi.

3. Paista rieskat molemmin puolin kypsiksi ja kauniin kullan ruskeiksi.

4. Tarjoile sillihyveen tai vaikkapa graavilohen kanssa.