![](https://anna.fi/awpo/img/2016/09/helppo_hapanimelakastike.jpg?s=136012e69ab34807f65da034d3a23e4b&fit=crop)
Helppo hapanimeläkastike
Hapanimeläkastikkeen hapon ja makeuden harmoninen suhde löytyy maistelemalla. Hapanimeläkastike toimii vaikkapa vokkikastikeena, lihan, kalan, kanan, riisin ja nuudelien kanssa.
Ainekset
- 3 dl ananasmehua + vettä
- 1/2 dl chiliketsuppia tai thaichilikastiketta
- 1/2 dl ruokokidesokeria
- 2-3 rkl valkoviinietikkaa
- 2-3 rkl ruokokidesokeria
- 1-2 rkl soijaa
- 1/2 kalaliemikuutiota tai 1 tl kalafondia
- 2 tl perunajauhoja + tilkka vettä
- säilykeananasta
Valmistusohje
Purkillinen ananasrenkaita on hyvä pohja hapanimeläkastikkeelle. Keitä kastike maistellen ja lisää makusi mukaan makeutta tai hapokkuutta.
Mittaa vedellä laimennettu ananastölkin liemi kattilaan. Lisää muut aineet perunajauhoja ja ananaspaloja lukuunottamatta. Keitä kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Nosta kattila pois levyltä ja kaada suurus kastikkeeseen. Kuumenna uudelleen, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää ananaspalat kastikkeeseen. Tarjoa kuumana tai haaleana.
Käyttö: Sopii paistetulle kalalle, sekä possu- ja vokkiruokien kanssa.
Hapanimeläkastike maustaa nämäkin ruoat:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous