Reseptit

Herukkahyytelökakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ dl sokeria
  • 1 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia

täyte:

  • 12 liivatelehteä
  • tilkka vettä tai ½ sitruunan mehu
  • 1 l mustaherukoita
  • 3 tlk (6 dl) Bulgarian jogurttia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

päälle:

  • ½ l musta- ja punaherukoita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Sekoita keskenään sokeri ja jauhot. Lisää pehmeä rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Piirrä leivinpaperiin irtopohjavuoan kokoinen ympyrä ja taputtele tai kauli taikina hieman ympyrää suuremmaksi levyksi.

Pistele pohja haarukalla ja paista sitä 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Tasoita levyn reunat välittömästi paistamisen jälkeen niin, että se on juuri irtopohjavuoan kokoinen.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun veteen tai sitruunamehuun.

Soseuta mustaherukat. Sekoita sose jogurtin joukkoon ja mausta seos sokerilla sekä vaniljasokerilla. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja nosta kakun pohjaosa vuokaan. Kaada täyte pohjalevyn päälle vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Ota kakku jääkaapista ja levitä herukat kakun pinnalle. Kuumenna vesi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta seos. Anna jäähtyä pari minuuttia ja lusikoi seos herukoiden päälle.

Anna hyytyä jonkin aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunat. Nosta kakku pohjalevyn avulla tarjolle ja valuta se paperin avulla vadille.

X