
Herukkahyytelökakku
Ainekset
- ½ dl sokeria
- 1 dl maissitärkkelysjauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
täyte:
- 12 liivatelehteä
- tilkka vettä tai ½ sitruunan mehu
- 1 l mustaherukoita
- 3 tlk (6 dl) Bulgarian jogurttia
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
päälle:
- ½ l musta- ja punaherukoita
- 3 dl vettä
- 2 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Sekoita keskenään sokeri ja jauhot. Lisää pehmeä rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Piirrä leivinpaperiin irtopohjavuoan kokoinen ympyrä ja taputtele tai kauli taikina hieman ympyrää suuremmaksi levyksi.
Pistele pohja haarukalla ja paista sitä 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Tasoita levyn reunat välittömästi paistamisen jälkeen niin, että se on juuri irtopohjavuoan kokoinen.
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun veteen tai sitruunamehuun.
Soseuta mustaherukat. Sekoita sose jogurtin joukkoon ja mausta seos sokerilla sekä vaniljasokerilla. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.
Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja nosta kakun pohjaosa vuokaan. Kaada täyte pohjalevyn päälle vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Ota kakku jääkaapista ja levitä herukat kakun pinnalle. Kuumenna vesi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta seos. Anna jäähtyä pari minuuttia ja lusikoi seos herukoiden päälle.
Anna hyytyä jonkin aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunat. Nosta kakku pohjalevyn avulla tarjolle ja valuta se paperin avulla vadille.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous