
Hoisinmarinoidut broileripyörykät
Hoisinmarinoidut broileripyörykät laitetaan tikkuihin ja tarjoillaan mustikkamojiton ja tomaatti-oliivicrostinien kanssa.
Inkiväärillä maustetut broileripyörykät laitetaan tikkuihin ja viimeistellään mausteisella Hoisin-kastikkeella.
Ainekset
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 dl vettä
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 1/4 tl jauhettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kananmuna
- 3 kevätsipulinvartta
- pieni pala punaista chiliä
- 1/2 tl suolaa
Hoisinkastike
- 1 dl valmista Hoisin kastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Lisäksi
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Tee ensin lihapullat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Anna korppujauhojen turvota vedessä noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha, inkivääri ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Riko muna joukkoon, sekoita hyvin. Lisää lopuksi hienonnetut kevätsipulinvarret ja chili sekä suola. Pyöritä pieniä pullia kostutetuin käsin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
2. Sekoita hoisinkastikkeen joukkoon etikka, soija, seesamiöljy, hienonnetut valkosipulit ja inkivääri. Kaada kastike kuumien pullien päälle. Laita pullat tikkuihin ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile pyörykät mustikkamojiton ja tomaatti-oliivicrostinien kanssa.
Inspiroidu Aasiasta:
Kotiliesi.fi: Aasialaiset makupalat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous