Reseptit

Hoisinmarinoidut broileripyörykät

8.5.2016 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

25

Arvostelu

Hoisinmarinoidut broileripyörykät laitetaan tikkuihin ja tarjoillaan mustikkamojiton ja tomaatti-oliivicrostinien kanssa.

Ainekset

1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
400 g broilerinjauhelihaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
3 kevätsipulinvartta
pieni pala punaista chiliä
1/2 tl suolaa

Hoisinkastike

1 dl valmista Hoisin kastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua inkivääriä

Lisäksi

seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Tee ensin lihapullat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Anna korppujauhojen turvota vedessä noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha, inkivääri ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Riko muna joukkoon, sekoita hyvin. Lisää lopuksi hienonnetut kevätsipulinvarret ja chili sekä suola. Pyöritä pieniä pullia kostutetuin käsin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

2. Sekoita hoisinkastikkeen joukkoon etikka, soija, seesamiöljy, hienonnetut valkosipulit ja inkivääri. Kaada kastike kuumien pullien päälle. Laita pullat tikkuihin ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile pyörykät mustikkamojiton ja tomaatti-oliivicrostinien kanssa.

Inspiroidu Aasiasta:

772212-sushi.jpg

Uramakisushit

961627-yakitori_vartaat.jpg

Broileriresepti: Yakitorivartaat ja avokadodippi

961192-vietnamilaiset-kevatrullat.jpg

Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä

Kotiliesi.fi: Aasialaiset makupalat