Intialainen kana-linssikeitto
Kanakeitossa maistuu intialainen vivahde. Linssit sakeuttavat liemen suussasulavaksi.
Ainekset
Intialainen kana-linssikeitto:
- 300 g broilerin rintafileetä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 porkkanaa
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 tl öljyä
- 1 tl Garam masala-mausteseosta
- 0.5 tl kurkumaa
- 8 dl kanalientä
- 1 dl punaisia linssejä
- 1.5 dl pakasteherneitä
- 3 rkl turkkilaista jogurttia
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
Valmistusohje
Intialainen kana-linssikeitto valmistuu näin:
1. Leikkaa broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää joukkoon broilerinpalat ja mausteet. Kääntele hetken aikaa niin, että broilerit hieman kypsyvät.
3. Lisää kattilaan kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää keiton joukkoon linssit, porkkanat ja inkivääri. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Lisää joukkoon pakasteherneet ja nokare jogurttia. Kiehauta keitto uudelleen höyryäväksi ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna keiton pinnalle lehtipersiljaa tai korianteria Nauti intialainen kana-linssikeitto paksun, maustamattoman jogurtin kanssa. Tarjoa lisänä naan-leipää.
Lue myös: Innostu intialaisesta ruoasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Intialainen tomaattikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous