Reseptit

Japanilainen nuudelikeitto

Japanilainen nuudelikeitto tehdään misokeittopohjaan. Keiton proteiinilisä on erittäin hyvänmakuinen, suomalainen kylmäsavustettu jalotofu.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Japanilainen nuudelikeitto

  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 100 g siitakesieniä
  • 100 g lehtikaalia tai pinaatinlehtiä
  • 50 g sokeriherneenpalkoja
  • 1.5 l kasvislientä
  • 3 ps (à 18 g) Wakame miso soup - keittotahnaa
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl miriniä (makeaa sakea)
  • 50 g täysjyvä- tai sobanuudeleita
  • 1/2 pkt (150 g) kylmäsavustettua jalotofua
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä

Valmistusohje

Japanilainen nuudelikeitto valmistuu näin.

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Kuori inkivääri ja raasta se. Halkaise chili, poista siemenet ja suikaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi siitakesienet ja lehtikaalin tai pinaatin lehdet.
2. Kuumenna kasvisliemi kattilassa Lisää misotahna, porkkanat, inkivääri, chili ja valkosipuli. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
3. Lisää lehtikaali, sienet, herneenpalot ja nuudelit. Mausta japanilainen nuudelikeitto soijalla ja mirinillä. Keitä viisi minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. Lisää lopuksi kuutioitu tofu ja seesaminsiemenöljy.

Katso myös:

Edullista ruokaa nuudeleista – valitse suosikkisi 10 nuudelireseptistä!
Nuudeleista syntyy notkeasti upea keitto tai salaatti
Naeng-myun eli korealaiset kylmät nuudelit

Kotiliesi.fi: Kana-nuudelikeitto

X