
Joululimppu
Ainekset
Joululimppu
- 1 l piimää
- 80 g hiivaa
- 700 g grahamjauhoja
- 800 g vehnäjauhoja
- 200 g ruisjauhoja
- 70 g ruismallasta
- 1 dl siirappia
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl rusinoita
- 1 ½ rkl suolaa
- 1 rkl inkivääriä
- yhteensä 1 rkl leipämausteita (kuminaa, fenkolia tai anista)
Voiteluun
- 1 dl vettä +
- 1 dl siirappia
Valmistusohje
Joululimppu leivotaan näin.
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, mausteet, siirappi, öljy ja rusinat. Lisää kaikki jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta. Anna kohota liinan alla.
2. Kumoa noussut taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina viiteen palaan ja pyörittele palat limpuiksi. Kohota limppuja puolisen tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet melkein kaksinkertaisiksi.
3. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Voitele joululimppu paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä. Jäähdytä limput peittämättä ritilän päällä
Resepti: Harri Toivonen
Lisää leipäreseptejä:
Helppo saaristolaisleipä
Nauvon limppu
Mallasleipä
Saaristolaisleipä
Kotiliesi.fi: Hedelmäinen joululimppu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous