Reseptit

Juuresjuustopiiraat

Juuresjuustopiiraat valmistuvat vaikkapa iltapalaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmista pakastepiirakkataikinaa

täyte:

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 2 pientä tai 1 iso palsternakka raastettuna
  • 1 iso jauhoinen peruna raastettuna
  • 1 sipuli suikaloituna
  • ripaus suolaa
  • ripaus maustepippuria
  • 1 rkl siirappia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

pinnalle:

  • 2 dl gruyere-juustoa raastettuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Kasviksista syntyy näyttävät ja maistuvat juuresjuustopiiraat.

1. Jaa sulatettu piirakkataikina pieniin piirasvuokiin (voit käyttää myös yhtä isoa piirasvuokaa) ja painele taikina tasaisesti vuokien pohjalle ja reunoille.
2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota raastetut juureksetja sipuli pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä siirapilla ja hienonnetulla
persiljalla. Nosta pannu liedeltä ja lusikoi täyte piirasvuokiin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
3. Vatkaa kananmunat ja kerma sekaisin pienessä kulhossa ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle.
4. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

X