Juuresjuustopiiraat
Juuresjuustopiiraat valmistuvat vaikkapa iltapalaksi.
Ainekset
- 1 pkt valmista pakastepiirakkataikinaa
täyte:
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 porkkanaa raastettuna
- 2 pientä tai 1 iso palsternakka raastettuna
- 1 iso jauhoinen peruna raastettuna
- 1 sipuli suikaloituna
- ripaus suolaa
- ripaus maustepippuria
- 1 rkl siirappia
- 1 dl hienonnettua persiljaa
pinnalle:
- 2 dl gruyere-juustoa raastettuna
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Kasviksista syntyy näyttävät ja maistuvat juuresjuustopiiraat.
1. Jaa sulatettu piirakkataikina pieniin piirasvuokiin (voit käyttää myös yhtä isoa piirasvuokaa) ja painele taikina tasaisesti vuokien pohjalle ja reunoille.
2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota raastetut juureksetja sipuli pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä siirapilla ja hienonnetulla
persiljalla. Nosta pannu liedeltä ja lusikoi täyte piirasvuokiin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
3. Vatkaa kananmunat ja kerma sekaisin pienessä kulhossa ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle.
4. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous