Reseptit

Juureva minestronekeitto

Minestronekeitto maistuu vaikkapa lounaaksi.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala purjoa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • pala juuriselleriä
  • pala lanttua
  • 1 porkkana
  • 2 perunaa
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 dl tummaa pastaa (ruis)
  • 1 rkl tuoretta basilikaa ja persiljaa
  • 3 tippaa tabascoa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi puhdistettu purjo. Paloittele lehtisellerin varret. Kuullota kasviksia öljyssä hetken aikaa kattilan pohjalla.

2. Kuori ja kuutioi juuriselleri, lanttu, porkkana ja perunat. Lisää juurekset kattilaan ja kääntele muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kasvisliemi ja anna kasvisten porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Lisää joukkoon pasta ja anna kiehua vielä, kunnes pasta tuntuu juuri ja juuri kypsältä. Mausta keitto tuoreilla hienonnetuilla yrteillä ja tabascolla.

560 kJ (135 kcal)/1 annos

X