Reseptit

Kaali-tofuwokki

25.3.2017 Teksti: taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kaalivokista saa hyvin kalsiumia. Sitä on tofussa ja vihreissä kaaleissa sekä jonkin verran myös linsseissä.

Ainekset

150 g tofua
150 g keräkaalia
50 g lehtikaalia
200 g parsakaalia
1/2-1 punainen chili
pala inkivääriä
1 rkl öljyä

Marinadi

1 1/2 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 tl hunajaa

Lisäksi

1 dl linssejä
1 dl kvinoaa
1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa tofu kuutioiksi. Tee marinadi, sekoita joukkoon tofukuutiot ja anna niiden maustua 1–2 tuntia.

2. Keitä kvinoa ja linssit erikseen pakkauksien ohjeiden mukaan. Suikaloi kerä- ja lehtikaalit. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Silppua chili ja inkivääri. Valuta tofu marinadista. Säästä marinadi. Kuumenna öljy vokissa, lisää kaalit, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia.

3. Nosta kasvikset pois vokista. Lisää öljyä ja paista tofu ruskeaksi. Kaada kaalit takaisin pannulle, lisää marinadi ja kuumenna. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa kvinoan ja linssien kera.

Pikaiset vokit maistuvat aina:

vihreä vokki

Vihreä vokki

lehtikaalivokki

Lehtikaalivokki

broileri-parsakaalivokki

Broileri-parsakaalivokki

Kotiliesi.fi: Kaali-kasvisvokki

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme