Reseptit

Kalahampurilaiset

24.7.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kalahampurilaisiin on käytetty kuhaa. Raikas piparjuurikastike ja mummon kurkut viimeistelevät herkun.

Ainekset

Kalahampurilaiset:

300 g kuha- tai ahvenfileitä
4 briossisämpylää
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua

Kastike

1/2 dl majoneesia
1/2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 tl wasabia tai
1 rkl piparjuuritahnaa

Lisäksi:

mummon kurkkusuikaleita
tomaattiviipaleita
babypinaattia

Mummon kurkkusuikaleet (6 annosta)

1 iso kasvihuonekurkku tai
3 avomaan kurkkua
1 nippu tilliä
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

1. Nypi ruodot tarkasti pois kalafileistä. Leikkaa kuhafilee noin kolmen sentin levyisiksi viipaleiksi. Puolita ahvenfileet tarvittaessa. Ripottele kalapaloille suolaa ja anna maustua jonkin aikaa. Sekoita kastike ja tee kurkut (ohje jäljempänä).

2. Paista kalapalat öljyssä nopeasti joko paistinpannulla tai grillin paistolevyllä. Mausta kala sitruunamehulla. Lämmitä sämpylät halkaistuina.

3. Pane pohjalle babypinaattia, lisää päälle kalapalat, kastike ja kurkut.

Mummon kurkkusuikaleet

Puolita kurkku pitkittäin. Leikkaa puolikkaista juustohöylällä pitkiä suikaleita syvälle lautaselle. Silppua tilli ja lisää kurkkusuikaleiden päälle. Liuota suola ja sokeri etikkaan. Kaada liemi kurkkujen päälle. Pane lautasen päälle toinen lautanen ja hölskyttele ainekset sekaisin. Anna maustua hetki viileässä.

Lisää hyviä hampurilaisia:

961794-grillihampurilaiset.jpg

Grillatut hampurilaiset Välimeren tyyliin

732142-kasvishampurilainen.jpg

Kasvishampurilaiset

950520-kanahampurilainen.jpg

Pienet kanahampurilaiset

Kotiliesi.fi: Luksushampurilainen

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme