Reseptit

Kalapuikkotacot

Kalapukkotacot ovat koko perheen suosikkiruokaa. Chilikastike ja raikas punakaalisalaatti sopivat kalapuikkojen seuraan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapuikot

  • 1 pkt (200 g) järvikalapuikkoja
  • 1 tl taco- tai chilimausteseosta

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Kaalisalaatti

  • 150 g punakaalia
  • 1/2 kurkku
  • 2 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Kastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl chilikastiketta tai -ketsuppia
  • taco- tai chilimausteseosta

Lisäksi

  • 1 pkt maissi-vehnätortilloja (s-koko)
  • 1 dl korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Puolita kurkku, kaavi pois siemenet ja kuutioi kurkku. Puserra limeteistä mehu, mausta suolalla ja sokerilla. Sekoita mehu kasvisten joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa.

2. Sekoita maustekastike jogurttiin, mausta tacomausteella.

3. Paista kalapuikot öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta puikot kääntämisen jälkeen tacomausteella.

4. Kuumenna tortillapohjat öljytilkassa paistinpannulla, jolloin ne rapeutuvat mukavasti. Lisää pohjien päälle punakaalia, kurkkua ja kalapuikot. Lusikoi päälle kastiketta ja viimeistele kalapuikkotacot korianterilla.

Katso myös: Mehevät lohitacot

Katso myös: Kotiliesi.fi: Muikkutacot

X