Reseptit

Kantarellihilloke

Tarjoa kanttarellihilloke esimerkiksi riistaruokien lisäkkeenä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l pieniä kantarelleja
  • tilkka vettä
  • 1 tl suolaa

liemi:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista
  • pala tuoretta inkivääriä viipaleina tai suikaleina

Valmistusohje

1. Kuomoa sienet, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja keitä pari minuuttia. Valuta sienet.

2. Kiehauta toisessa kattilassa kaikki liemen aineet.

3. Lisää kiehautettu liemi sienten joukkoon ja keitä pari minuuttia.

4. Jaa hilloke puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa riista- ym. ruokien lisäkkeenä.

X