Pehmeä karpalovaahto ja mansikkakastike
Reseptit

Karpalovaahto

Täpäkän kirpeästä karpalosta syntyy myös samettisen pehmeä jälkiruoka, kun sen yhdistää kermaan, sokeriin ja tarjoilee mansikkakastikkeen kanssa.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl karpaloita
  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 dl kuohukermaa

Kastike

  • 2 dl pakastemansikoita
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 rkl vettä

koristeeksi

  • muutama tuore tai pakastettu mansikka tai vadelma

Valmistusohje

1. Mittaa karpalot ja vesi kattilaan ja anna kiehua hetki. Survo karpalot sauvasekoittimella ja purista ne siivilän läpi, niin isot kuorenpalat jäävät siivilään. Siirrä takaisin kattilaan. Anna jäähtyä ja lisää sokeri sekä maissitärkkelys. Kuumenna sekoittaen, niin että kiisseli paksuuntuu. Ripauta hiukan sokeria pinnalle ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota kerma. Vatkaa jäähtynyt kiisseli kermavaahtoon. Sekoita sauvasekoittimella kastikkeen ainekset keskenään.

3. Annostele laseihin tai kippoihin kastiketta, marjoja ja vaahtoa.

X