Kasvis-ramenkeitto
Ramenkeitto on lämmittävä japanilainen nuudelikeitto, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Tässä kasvisversiossa on käytetty valmiita kasvispyöryköitä.
Ainekset
Kasvis-ramenkeitto:
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- tuoretta chiliä maun mukaan
- 100 g herkkusieniä tai siitakesieniä tai muita tuoreita sieniä
- 100 g paksoita tai pinaattia
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 l kasvislientä
- suolaa
- 100 g tuoreita tai pakastesokeriherneitä
- 200 g valmiita falafel-pyöryköitä
- 200 g täysjyvänuudelia
- suolaa
- tuoretta korianteria
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kasvis-ramenkeitto valmistuu näin.
1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Hienonna chili ja viipaloi sienet. Poista paksoista tarvittaessa kanta ja leikkaa lehdet paloiksi.
2. Kuullota öljyssä inkivääri, valkosipuli, chili ja sienet. Lisää kasvisliemi, keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää falafelit ja hauduta 5 minuuttia kunnes pyörykät ovat lämmenneet. Lisää paksoi tai pinaatti sekä sokeriherneet ja kiehauta.
3. Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin ja kauho keittoa päälle. Ripottele pinnalle korianteria sekä runsaasti seesaminsiemeniä ja nauti kasvis-ramenkeitto kuumana.
Katso myös: Udon kana-nuudelikeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Kirkas kasvis-nuudelikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous