Reseptit

Kasvis-ramenkeitto

Ramenkeitto on lämmittävä japanilainen nuudelikeitto, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Tässä kasvisversiossa on käytetty valmiita kasvispyöryköitä.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-ramenkeitto:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • tuoretta chiliä maun mukaan
  • 100 g herkkusieniä tai siitakesieniä tai muita tuoreita sieniä
  • 100 g paksoita tai pinaattia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa
  • 100 g tuoreita tai pakastesokeriherneitä
  • 200 g valmiita falafel-pyöryköitä
  • 200 g täysjyvänuudelia
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Hienonna chili ja viipaloi sienet. Poista paksoista tarvittaessa kanta ja leikkaa lehdet paloiksi.

2. Kuullota öljyssä inkivääri, valkosipuli, chili ja sienet. Lisää kasvisliemi, keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää falafelit ja hauduta 5 minuuttia kunnes pyörykät ovat lämmenneet. Lisää paksoi tai pinaatti sekä sokeriherneet ja kiehauta.

3. Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin ja kauho keittoa päälle. Ripottele pinnalle korianteria sekä runsaasti seesaminsiemeniä ja nauti.

X