Reseptit

Kasvis-ramenkeitto

22.2.2020 Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Ramenkeitto on lämmittävä japanilainen nuudelikeitto, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Tässä kasvisversiossa on käytetty valmiita kasvispyöryköitä.

Ainekset

Kasvis-ramenkeitto:

1 valkosipulinkynsi
2 rkl raastettua inkivääriä
tuoretta chiliä maun mukaan
100 g herkkusieniä tai siitakesieniä tai muita tuoreita sieniä
100 g paksoita tai pinaattia
2 rkl seesamiöljyä
1 l kasvislientä
suolaa
100 g tuoreita tai pakastesokeriherneitä
200 g valmiita falafel-pyöryköitä
200 g täysjyvänuudelia
suolaa
tuoretta korianteria
paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Hienonna chili ja viipaloi sienet. Poista paksoista tarvittaessa kanta ja leikkaa lehdet paloiksi.

2. Kuullota öljyssä inkivääri, valkosipuli, chili ja sienet. Lisää kasvisliemi, keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää falafelit ja hauduta 5 minuuttia kunnes pyörykät ovat lämmenneet. Lisää paksoi tai pinaatti sekä sokeriherneet ja kiehauta.

3. Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin ja kauho keittoa päälle. Ripottele pinnalle korianteria sekä runsaasti seesaminsiemeniä ja nauti.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme