Kasviskeitto_thaimaalaisittain
Reseptit

Kasviskeitto thaimaalaisittain

Kotimaisista kasviksista tehty, sopivan mausteinen thaikeitto jättää tilaa myös kasvisten omalle maulle. Aterian energiapitoisuutta voi tarpeen mukaan lisätä nauttimalla keiton kanssa tummaa riisiä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g porkkanoita
  • 200 g metsä- tai herkkusieniä
  • 300 g parsakaalia
  • 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 1–2 viipaloitua punaista chiliä
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl raastettua inkivääriä tai valmista inkivääritahnaa
  • 6 kaffirlimetin lehteä
  • 1 tlk (400 g) kevytkookosmaitoa
  • 8–12 kirsikkatomaattia
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 ruukkua korianteria ja/tai thaibasilikaa

Valmistusohje

200 kcal/annos

1. Leikkaa kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet tarvittaessa. Jaa parsakaali kukinnoiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili(t).

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää inkivääri, valkosipuliviipaleet, chili ja limetinlehdet. Anna liemen kiehua hetki hiljalleen.

3. Lisää kasvikset ja sienet tomaatteja lukuun ottamatta. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia.

4. Kaada kookosmaito kattilaan, lisää tomaatit, limetin mehu ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto annoskulhoihin, lisää päälle yrtit.

Kokeile myös näitä ihania kasviskeittoja:

757019-amaranttipunajuurikeitto.jpg

Amarantti-punajuurikeitto

935463-linssikeitto_thaityyliin.jpg

Linssikeitto thaityyliin

Kvinoa_kasviskeitto

Kvinoa-kasviskeitto

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

X