Kasviskeitto thaimaalaisittain
Kotimaisista kasviksista tehty, sopivan mausteinen thaikeitto jättää tilaa myös kasvisten omalle maulle. Aterian energiapitoisuutta voi tarpeen mukaan lisätä nauttimalla keiton kanssa tummaa riisiä.
Ainekset
Kasviskeitto thaimaalaisittain
- 200 g porkkanoita
- 200 g metsä- tai herkkusieniä
- 300 g parsakaalia
- 2 kpl viipaloitua valkosipulinkynttä
- 1–2 kpl viipaloitua punaista chiliä
- 6 dl vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutio
- 1 rkl raastettua inkivääriä tai valmista inkivääritahnaa
- 6 kpl kaffirlimetin lehteä
- 1 tlk (400 g) kevytkookosmaitoa
- 8–12 kpl kirsikkatomaattia
- 1 kpl limetin mehu
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 ruukkua korianteria ja/tai thaibasilikaa
Valmistusohje
Kasviskeitto thaimaalaisittain sisältää 200 kcal/annos.
1. Leikkaa kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet tarvittaessa. Jaa parsakaali kukinnoiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili(t).
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää inkivääri, valkosipuliviipaleet, chili ja limetinlehdet. Anna liemen kiehua hetki hiljalleen.
3. Lisää kasvikset ja sienet tomaatteja lukuun ottamatta. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia.
4. Kaada kookosmaito kattilaan, lisää tomaatit, limetin mehu ja suola. Kuumenna kasviskeitto kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa kasviskeitto thaimaalaisittain annoskulhoihin, lisää päälle yrtit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous