Reseptit

Katkarapu-lohisalaatti

Ruokaisa katkarapu-lohisalaatti on täydellinen lounas. Se on helppo tehdä etukäteen ja pakata töihin mukaan

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g katkarapuja
  • 300 g lämminsavulohta
  • 100 g vihreitä taitepapuja
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1-2 punasipulia
  • 4 keitettyä kananmunaa

Kapris-tillikastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 rkl kapriksia
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 1 rkl sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Katkarapu-lohisalaatti valmistuu helposti näin:

1. Anna katkarapujen ensin sulaa rauhassa jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella. Lohko lämminsavulohi annospaloiksi.

2. Huuhtele pavut ja poista kannat. Keitä papuja muutama minuutti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen ei jatku ja väri pysyy kauniin vihreänä.

3. Huuhtele salaatit ja linkoa kuiviksi. Revi salaatinlehdet tarjoilulautaselle.

Kokeile evääksi myös Green goddess -salaattia, broileri-horiatikia tai kvinoasta tehtyä voimasalaattia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään avokado-lohisalaatti

X