Kauravohvelit
Vohvelirauta tuo vaihtelua ja juhlan tuntua tukevaan pannukakkumaiseen taikinaan. Marjoista kertyy värikimara myös jälkiruokaan.
Ainekset
Kauravohvelit:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 dl viiliä tai piimää
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Hapankermavaahto:
- 200 g paksua luonnonjogurttia, rahkaa tai maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
Hillakastike:
- 1 l kypsiä hilloja
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria tai hunajaa
Valmistusohje
Kauravohvelit tehdään näin:
Kauravohvelit: Sulata voi ja sekoita sokerin kanssa. Lisää munat yksitellen sekä piimä tai viili. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Kuumenna vohvelirauta ja valuta taikinaa paistumaan kauhallinen kerrallaan. Tarjoa kauden marjojen tai hillakastikkeen ja hapankermavaahdon kera.
VIHJE: Taikinasta voi paistaa paksuja pannukakkuja, jos vohvelirautaa ei ole.
Hapankermavaahto: Vaahdota kuohukerma ja yhdistä paksun hapanmaitotuotteen kanssa. Mausta lievästi makeaksi. Punahillonliemi tai hillakastike maustavat vaahtoa hienovaraisesti.
Hillakastike: Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä kunnes sokeri sulaa.
Lisää marjat sokeriliemeen. Keitä kymmenen minuuttia ja siivilöi mehu erikseen. Säästä marjamassa ja käytä sellaisenaan kuitulisäksi puuron tai viilin päälle. Kastiketta voit keittää kokoon, kunnes liemi on kastikemaisesti juoksevaa.
Hillakastike on mauste ja ylellinen lisä sekä suolaisten että makeiden ruokien kanssa nautittuna.
Kaipaatko lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vaikkapa pizzapannaria, juurespannaria tai blinipannaria.
Katso myös Kotiliesi.fi: Hernekeitto ja pannarit, mausteinen makkarapata sekä 5 muuta talven suosikkiruokaa – nappaa tästä ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous