Reseptit

Kauravohvelit

27.11.2018 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Vohvelirauta tuo vaihtelua ja juhlan tuntua tukevaan pannukakkumaiseen taikinaan. Marjoista kertyy värikimara myös jälkiruokaan.

Ainekset

Kauravohvelit:

150 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl viiliä tai piimää
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Hapankermavaahto:

200 g paksua luonnonjogurttia, rahkaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Hillakastike:

1 l kypsiä hilloja
1 dl vettä
2 dl sokeria tai hunajaa

Valmistusohje

Kauravohvelit: Sulata voi ja sekoita sokerin kanssa. Lisää munat yksitellen sekä piimä tai viili. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Kuumenna vohvelirauta ja valuta taikinaa paistumaan kauhallinen kerrallaan. Tarjoa kauden marjojen tai hillakastikkeen ja hapankermavaahdon kera.

VIHJE: Taikinasta voi paistaa paksuja pannukakkuja, jos vohvelirautaa ei ole.

Hapankermavaahto: Vaahdota kuohukerma ja yhdistä paksun hapanmaitotuotteen kanssa. Mausta lievästi makeaksi. Punahillonliemi tai hillakastike maustavat vaahtoa hienovaraisesti.

Hillakastike: Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä kunnes sokeri sulaa.

Lisää marjat sokeriliemeen. Keitä kymmenen minuuttia ja siivilöi mehu erikseen. Säästä marjamassa ja käytä sellaisenaan kuitulisäksi puuron tai viilin päälle. Kastiketta voit keittää kokoon, kunnes liemi on kastikemaisesti juoksevaa.

Hillakastike on mauste ja ylellinen lisä sekä suolaisten että makeiden ruokien kanssa nautittuna.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme