Keltainen kala-kasvispata
Keltainen kala-kasvispata saa värinsä sahramista.
Ainekset
- 3 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 iso porkkana
- 3 lehtisellerin vartta
- 1 Kesäkurpitsa
- 200 g vihreitä papuja
- 2 tl rypsiöljyä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä
- 0.3 g sahramia
- 400 g tuoretta kalafileetä esim. kuhaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl roseepippuria
- veitsenkärjellinen suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi lehtisellerin varret, halkaise ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi puolikuiksi. Poista pavuista päät ja paloittele. Voit käyttää myös muita kasviksia (kuten maissi, herneet, selleri) makusi mukaan.
2. Kuullota sipuleita öljyssä padan pohjalla. Anna hetken aikaa pehmetä. Kääntele seokseen jauhot. Lisää kalaliemi, sahrami ja kaikki kasvikset. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
3. Paloittele kalafileet ja nosta ne pataan hautumaan. Lisää joukkoon ruokakerma ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Mausta roseepippurilla ja ripauksella suolaa. Tarjoa lisänä moniviljaleipää, jota voi kastaa liemeen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous