Reseptit

Kurkkurelissi thaimaalaisittain

Kurkkurelissi thaimaalaisittain maustetaan kalakastikkeella, chilillä, ja korianterilla. Paahdetut cashew-pähkinät tuovat ihanaa rapeutta kurkkusalaattiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkkurelissi thaimaalaisittain

  • puolikas tuore kurkku
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 pieni punainen chili
  • 1 rkl kalakastiketta
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Kurkkurelissi thaimaalaisittain valmistuu näin helposti:

1. Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna liemen hautua hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä liemi.

2. Halkaise kurkku, älä kuori. Poista siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Sekoita liemi kurkkukuutioihin, lisää chili ja mausta relissi kalakastikkeella. Silppua sekaan muutamia korianterinlehtiä.

3. Tarjoa kurkkurelissi thaimaalaisittain valmistetun naudanliha-kasvisvokin kanssa.

Kokeile myös thai-kanakeittoaPad thaita eli thaimaalaisia paistettuja nuudeleita tai hapanimeliä katkarapuja.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kurkkurelissiä perinteisesti suomalaisella respetillä

X