
Lohivoileipäkakku
Lohivoileipäkakku sopii mainiosti juhlapöytään. Voileipäkakun täytteenä on lämminsavulohta. Kakun koristeeksi sopivat esimerkiksi mäti, tekokaviaari, oliivit ja ruohosipulisilppu
Ainekset
Lohivoileipäkakku
- 1 tumma vuokaleipä
- 1 vaalea vuokaleipä
Kostutus
- noin 1 dl mietoa kalalientä
Täyte
- 300 g perattua lämminsavulohta
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- 2 dl pieniä tuorekurkkukuutioita
- 3 rkl silputtua tilliä
- 1 dl vaahdotettua kuohukermaa
- suolaa, pippuria
Kuorrutus
- 200 g piparjuurituorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl kuohukermaa
koristeeksi
- mustaa tekokaviaaria
- mätiä
- ruohosipulia
- oliiveja
Valmistusohje
Lohivoileipäkakku syntyy näin:
Lohivoileipäkakku saa tällä ohjeella täytteeksi lämminsavulohta, tuoretta kurkkua ja kananmunaa. Koristeena mätiä, tekokaviaaria ja ruohosipulisilppua.
1. Leikkaa toisesta leivästä pitkittäin yksi viipale, toisesta kaksi viipaletta. Poista kuoret. Kostuta leivät kalaliemellä.
2. Hienonna savulohi silpuksi veitsellä. Hienonna munat haarukalla. Sekoita täyteaineet keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
3. Pane alin leipäviipale kelmun päälle. Levitä pinnalle puolet täytteestä. Peitä leipäviipaleella ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen leipäviipale. Kääri kakku kelmuun ja pane päälle kevyt työlauta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi (3 minuuttia sähkövatkaimella). Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaahdotettu kuohukerma. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
5. Koristele voileipäkakku mielesi mukaan juhlapöydän teeman mukaisesti. Koristeeksi sopivat esimerkiksi mäti, tekokaviaari, oliivit ja ruohosipulisilppu.
Saatat pitää myös rapu-hyytelötortusta, ohueen ruispohjaan tehdystä savulohitortusta tai kylmästä mätikakusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Toast skagen -voileipäkakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous