Reseptit

Lohivoileipäkakku

30.5.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

25

Arvostelu

Ainekset

1 tumma vuokaleipä
1 vaalea vuokaleipä

Kostutus

noin 1 dl mietoa kalalientä

Täyte

300 g perattua lämminsavulohta
4 kovaksi keitettyä munaa
2 dl pieniä tuorekurkkukuutioita
3 rkl silputtua tilliä
1 dl vaahdotettua kuohukermaa
suolaa, pippuria

Kuorrutus

200 g piparjuurituorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa

koristeeksi

mustaa tekokaviaaria
mätiä
ruohosipulia
oliiveja

Valmistusohje

1. Leikkaa toisesta leivästä pitkittäin yksi viipale, toisesta kaksi viipaletta. Poista kuoret. Kostuta leivät kalaliemellä.

2. Hienonna savulohi silpuksi veitsellä. Hienonna munat haarukalla. Sekoita täyteaineet keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Pane alin leipäviipale kelmun päälle. Levitä pinnalle puolet täytteestä. Peitä leipäviipaleella ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen leipäviipale. Kääri kakku kelmuun ja pane päälle kevyt työlauta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi (3 minuuttia sähkövatkaimella). Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaahdotettu kuohukerma. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

5. Koristele voileipäkakku mielesi mukaan juhlapöydän teeman mukaisesti. Koristeeksi sopivat esimerkiksi mäti, tekokaviaari, oliivit ja ruohosipulisilppu, tai lohiruusukkeet, katkaravut, keitetyt kananmunat ja tilli.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme