Reseptit

Lumitähdet

Suloiset lumitähdet maistuvat vaniljalle ja sitruunalle. Koristele lumitähdet tomusokeri-sitruunakuorrutuksella ja sokerihelmillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g (2½ dl) tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • 250 g kylmää voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Pane keltuainen ja sokeri kulhoon. Lisää paloiteltu, kylmä voi kuutioina. Sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella tai sormin nyppimällä.

2. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori vehnäjauhoihin ja lisää voiseokseen nopeasti sekoittaen. Painele taikina levyksi, kääri folioon ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.

3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota tähtimuotilla levystä pikkuleipiä ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä tähtiä noin 11 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Koristele lumitähdet tomusokeri-sitruunakuorrutuksella ja sokerihelmillä.

Lisää herkullisia pikkuleipiä ja pipareita:

952745-tahtipikkuleivat.jpg

Säteilevät tähtipikkuleivät vadelmamarmeladilla

Blondipiparit

Blondipiparit

952776-kreikkalaiset_mantelipikkuleivat.jpg

Kreikkalaiset mantelipikkuleivät

Kotiliesi.fi: Kristallipiparit

X