Lumitähdet
Suloiset lumitähdet maistuvat vaniljalle ja sitruunalle. Koristele lumitähdet tomusokeri-sitruunakuorrutuksella ja sokerihelmillä.
Ainekset
- 150 g (2½ dl) tomusokeria
- 1 keltuainen
- 250 g kylmää voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Pane keltuainen ja sokeri kulhoon. Lisää paloiteltu, kylmä voi kuutioina. Sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella tai sormin nyppimällä.
2. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori vehnäjauhoihin ja lisää voiseokseen nopeasti sekoittaen. Painele taikina levyksi, kääri folioon ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.
3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota tähtimuotilla levystä pikkuleipiä ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä tähtiä noin 11 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Koristele lumitähdet tomusokeri-sitruunakuorrutuksella ja sokerihelmillä.
Lisää herkullisia pikkuleipiä ja pipareita:
Kotiliesi.fi: Kristallipiparit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous