Reseptit

Luumu-vadelmahillo

1.8.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Rommilla silattu luumu-vadelmahillo on täydellinen jälkiruokahillo marenkien tai jäätelön kera. Nappaa tästä talteen Teresa Välimäen hilloresepti.

Ainekset

1 kg luumuja
250 g vadelmia
1 dl tummaa rommia
1 vaniljatanko
600 g hillosokeria

Valmistusohje

1,5–2 l hilloa

1. Pese luumut ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Puhdista vadelmat.

2. Mittaa kattilaan luumut, vadelmat ja rommi sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.

3. Keitä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen. Lusikoi hillon pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois kattilasta.

4. Purkita kuuma hillo desinfioituihin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Lisää parhaita hilloja:

824560-Luumukompotti_2048.jpg

Luumukompotti

963516-omena_luumuhillo.jpg

Omena-luumuhillo

910536-vadelmahillo.jpg

Helppo vadelmahillo

Kotiliesi.fi: Suklainen vadelmahillo

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme