Reseptit

Maalaissalaatti

9.5.2017 Teksti: taina Salovaara Kuvat: tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos
Lounassalaatista ja parista ruisleipäviipaleesta kertyy mukavasti kuituja sekä vitamiineja ja sopivasti sydänystävällistä rasvaa.

Ainekset

1 pussi (80 g) salaattisekoitusta
2 kananmunaa
100 g vihreitä papuja
10 cm:n pala kurkkua
8 minitomaattia
2 rkl auringonkukansiemeniä

kastike

2 rkl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1/2 tl sinappia
174 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit, mausta puolikkaat mustapippurilla, timjamilla ja tilkalla öljyä.

2. Paahda tomaatteja 150-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Keitä kananmunia 7 minuuttia. Höyrytä pavut. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Sekoita kastike.

3. Jaa salaatti kahdelle lautaselle, lisää päälle muut ainekset. Valuta päälle kastiketta.

Maalaissalaatti on mainio lounas tai noutopöydän ruokaisa tarjottava:

rehevä maalaissalaatti

Rehevä maalaissalaatti

maalaissalaattia kulhossa

Lämmin, pähkinäinen maalaissalaatti

horiatiki-maalaissalaatti

Horiatiki-maalaissalaatti

Kotiliesi.fi: Cobbin salaatti

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme