Reseptit

Minipiiraat

Minipiiraat maistuvat aamupalapöydässä tai vaikka välipalaksi. Tässä reseptissä piiraat saavaat täytteeksi sieniä.

Teksti:
Katri Schröder, Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 0.3 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 3.5 dl sämpyläjauhoja

pinnalle:

  • 150 g siitakesieniä (tai muita sieniä)
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta, esim. gruyère
  • 2-4 oksaa tuoretta timjamia
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Lisää hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen (42 astetta) hunaja, suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva puoleen sämpyläjauhoista ja sekoita nesteeseen. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota puolisen tuntia.

2. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli leivinpaperoidulle uunipellille pieniä pyöreitä pohjia.

3. Halkaise pienimmät ja viipaloi isoimmat siitakesienet. Jaa pohjien päälle tasaisesti juustoraaste. Levitä pinnalle sienet. Mausta piiraat riivityillä timjamin lehdillä ja rouhitulla mustapippurilla. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.

4. Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

X