Reseptit

Mufeletit

Mustikkainen mufeletti eli muffinin muotoon laadittu omeletti on loistava laiskan sunnuntain aamiainen.
Teksti: Taina Vuohelainen Kuvat: Arto Vuohelainen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g babypinaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1/2-1 dl mustikoita
  • 80 g punahomejuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinssivuoat tai käytä silikonisia vuokia.

2. Pyöräytä pinaattia öljyssä kuu­malla pannulla vain sen verran, että se pehmenee. Vatkaa munat ja ranskankerma sekaisin, mausta pinaatilla, suolalla, pippurilla ja mintulla.

3. Jaa sekä mustikat että juusto pieninä nokareina vuokien pohjal­le. Kaada munaseos päälle. Jätä vuokien yläreunaan kohoamisva­raa 2–3 cm. Paista uunissa 15–20 minuuttia ja tarjoa heti.

Herkkuja aamupalalle kananmunasta:

Minimunakkaat

Minimunakkaat

pienet lohimunakkaat ja piparjuurikastiketta

Pienet lohimunakkaat ja piparjuurikastike

parsa-munakuppi

Parsaa ja kananmunaa

Kotiliesi.fi: Miniparsakaali-munakasmuffinit

X