Reseptit

Munakastike

Munakastike sointuu hyvin esimerkiksi kalaruokiin. Kastikkeeseen tarvitset kananmunien lisäksi maitoa, vehnäjauhoja ja mausteet.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Om-Arkisto

Munakastike sopii kastikkeeksi keitinperuniolle sellaisenaan sekä vaikkapa paistetun kalan kaveriksi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakastike

  • 4 kpl keitettyä munaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 ripaus jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

Munakastike tehdään helposti näin:

Munakastike on yksinkertaisesti valkokastike, joka höystetään kananmunahakkeluksella, tillillä ja ruohosipulilla. Se on kerrassaan täydellinen kastike kalaruokien kaveriksi.

1. Keitä kananmunat koviksi, aikaa siihen kuluu noin 8 minuuttia.  Kuori ja hienonna munat hakkelukseksi.  Hienonna tilli ja ruohosipuli.

2. Sekoita maito ja vehnäjauhot pinnoitetussa kattilassa tasaiseksi. Kuumenna seos koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen ja keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin viisi minuuttia.

3. Mausta kastike mineraalisuolalla ja valkopippurilla. Sekoita munat, tilli ja ruohosipuli kastikkeen joukkoon.

4. Tarjoa munakastike klassisesti keitetyn hauen kera tai esimerkiksi, haukipullien,   helppojen kalapihvien tai vaikkapa savustetun kirjolohen ja uusien perunoiden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkokastike valmistuu nopeasti – näin teet täydellisen valkokastikkeen

X