Reseptit

Mustajuuri-katkarapusalaatti

15.10.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

250 g mustajuuria
sitruunamehua
vettä
mineraalisuolaa

Lisäksi:

1 jääsalaatti
1 fenkoli tai ½ tuoretta kurkkua
1 omena
250-300 g katkarapuja
hienonnettua tilliä

kastike:

3 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Raikas mustajuuri-katkarapusalaatti sopii vaikkapa aterian alkupalaksi.

Valmista mustajuuri-katkarapusalaatti näin:

Kuori mustajuuret valuvan veden alla, sillä ne tummuvat helposti. Paloittele kuoritut mustajuuret ja valele niille sitruunamehua.
Keitä mustajuuria mineraalisuolalla maustetussa vedessä 8–10 minuuttia.

Jos käytät salaattiin fenkolia, suikaloi se ja lisää suikaleet noin viideksi minuutiksi mustajuurten joukkoon kiehumaan. Valuta mustajuuret (ja fenkolisuikaleet) hyvin ja anna
niiden jäähtyä.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Viipaloi tai kuutioi kurkku ja omena. Sulata ja kuivaa katkaravut. Levitä kaikki salaattiaineet vadille tai kulhoon. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja kaada kastike mustajuuri-katkarapusalaatin joukkoon.