Reseptit

Mustajuuri-katkarapusalaatti

Sitruunamehun ja öljyn sekoituksesta syntyy loistava salaatinkastike mustajuuri-katkarapusalaatille. Kevyt lounas, johon mustajuuri tuo aimo annoksen rautaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustajuuri-katkarapusalaatti

  • 250 g mustajuuria
  • sitruunamehua
  • vettä
  • mineraalisuolaa

Lisäksi:

  • 1 jääsalaatti
  • 1 fenkoli tai ½ tuoretta kurkkua
  • 1 omena
  • 250-300 g katkarapuja
  • hienonnettua tilliä

kastike:

  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Valmista mustajuuri-katkarapusalaatti tehdään näin:

Kuori mustajuuret valuvan veden alla, sillä ne tummuvat helposti. Paloittele kuoritut mustajuuret ja valele niille sitruunamehua. Keitä mustajuuria mineraalisuolalla maustetussa vedessä 8–10 minuuttia.

Jos käytät salaattiin fenkolia, suikaloi se ja lisää suikaleet noin viideksi minuutiksi mustajuurten joukkoon kiehumaan. Valuta mustajuuret (ja fenkolisuikaleet) hyvin ja anna niiden jäähtyä.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Viipaloi tai kuutioi kurkku ja omena. Sulata ja kuivaa katkaravut. Levitä kaikki salaattiaineet vadille tai kulhoon. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja kaada kastike salaatin joukkoon. Tarjoa mustajuuri-katkarapusalaatti heti.

Saatat pitää myös avokadotahnan kanssa tarjottavasta verigreippi-katkarapusalaatista, avokado-katkarapusalaatista tai mausteisesta katkarapusalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta

X