Reseptit

Mustikka-kaurahyve

15.6.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamediai

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Astetta terveellisempi ja ihana helppotekoinen mustikka-kaurahyve on kesämökin ehdoton pikapiirakka ja vierasvaraherkku.

Ainekset

6 dl isoja kaurahiutaleita
1 1/2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl pekaanipähkinöitä
4 dl maitoa
2 kananmunaa
50 g voita
400 g pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mausteet ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Sekoita toisessa kul­hossa maito, kananmunat ja mikrossa sula­tettuvoi.

2. Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot kes­kenään ja levitä 2/3 osaa marjoista piirakka­vuoan pohjalle. Levitä seuraavaksi kuiva­ai­neseos ja ripottele päälle tasaisesti sokeri. Va­luta maito­munaseos. Levitä pinnalle loput mustikoista.

3. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tar­joile piirakka vaahdotetun kerman tai vanilja­ jäätelön kera.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *