Mustikka-kaurahyve
Astetta terveellisempi ja ihana helppotekoinen mustikka-kaurahyve on kesämökin ehdoton pikapiirakka ja vierasvaraherkku.
Ainekset
Mustikka-kaurahyve:
- 6 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 1/2 tl jauhettua kanelia
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 4 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 50 g voita
- 400 g pakastemustikoita
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Mustikka-kaurahyve valmistuu näin helposti:
1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mausteet ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja mikrossa sulatettu voi.
2. Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot keskenään ja levitä 2/3 osaa marjoista piirakkavuoan pohjalle. Levitä seuraavaksi kuiva-aineseos ja ripottele päälle tasaisesti sokeri. Valuta maitomuna -seos. Mustikka-kaurahyve viimeistellään lopuilla mustikoilla.
3. Paista mustikkahyvettä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoile mustikka-kaurahyve vaahdotetun kerman, vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Vinkki: Kokeile myös perinteistä mummon mustikkapiirakkaa tai pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään omenahyve
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous