Reseptit

Mustikka-kaurahyve

Astetta terveellisempi ja ihana helppotekoinen mustikka-kaurahyve on kesämökin ehdoton pikapiirakka ja vierasvaraherkku.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Astetta terveellisempi ja ihana helppotekoinen mustikka-kaurahyve on helppotekoinen pikapiirakka ja mainio vierasvaraherkku.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-kaurahyve:

  • 6 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 1/2 tl jauhettua kanelia
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 50 g voita
  • 400 g pakastemustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Mustikka-kaurahyve valmistuu näin helposti:

1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mausteet ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita toisessa kul­hossa maito, kananmunat ja mikrossa sula­tettu voi.

2. Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot kes­kenään ja levitä 2/3 osaa marjoista piirakka­vuoan pohjalle. Levitä seuraavaksi kuiva-­ai­neseos ja ripottele päälle tasaisesti sokeri. Va­luta maito­muna -seos. Mustikka-kaurahyve viimeistellään lopuilla mustikoilla.

3. Paista mustikkahyvettä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tar­joile mustikka-kaurahyve vaahdotetun kerman, vaniljakastikkeen tai -­jäätelön kera.

Vinkki: Kokeile myös perinteistä mummon mustikkapiirakkaa tai pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään omenahyve

X